PRIOPĆENJE IZ PU MEĐIMURSKE

Za četvrtak, 19. travnja 2018. godine.

 

 

TEŠKA KRAĐA

Između 14. i 18. travnja u Selnici, Frankopanskoj ulici, nepoznati počinitelj provalio je u gospodarski objekat odakle je ukrao kotao za pečenje rakije s pripadajućom opremom.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna, a protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

 

 

POŽAR NA OTVORENOM PROSTORU

 

U četvrtak, 19. travnja u popodnevnim satima u šumskom predjelu u blizini Črečana nepoznati počinitelj je uz makadamski put zapalio električne kablove uslijed čega se vatra proširila na mladi nasad šume hrasta lužnjaka.

Požar su ugasili pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva Črečan i Javne vatrogasne postrojbe Čakovec.

Na mjesto događaja izašao je Inspektor za zaštitu od požara Policijske uprave međimurske, koji je utvrdio da je uzrok požara poduzeta ljudska radnja.

Materijalna šteta utvrdit će se naknadno, po zaprimanju odštetnog zahtjeva, a o događaju će se podnijeti izvješće nadležnom državnom odvjetniku.

 

 

INFORMACIJA

 

            Najava preventivno-sigurnosne akcije „Dani tehničke ispravnosti motocikla 2018.“

 

U razdoblju od 23. do 28. travnja policijski službenici Policijske uprave međimurske provodit će preventivno-sigurnosnu akciju „Dani tehničke ispravnosti motocikla 2018.“

Akcija ima isključivo preventivno-sigurnosni karakter s ciljem da se poticajno djeluje na vozače motocikla i mopeda, glede ispravnog i pravovremenog sagledavanja aspekta tehničke ispravnosti vlastitog vozila za sigurno sudjelovanje u prometu, tj. izbjegavanja prometnih nesreća uvjetovanih tehničkom neispravnošću vozila.

Akcija se provodi u suradnji s Centrom za vozila Hrvatske, Stanicama za tehnički pregled vozila u Čakovcu, Prelogu, Murskom Središću i Donjoj Dubravi, a sastoji se od besplatne kontrole tehničke ispravnosti vozila tijekom radnog vremena stanica za tehničke preglede vozila. Tijekom akcije, prilikom nadzora cestovnog prometa policijski službenici upućivat će sve vozače spomenutih kategorija na mogućnost besplatnog pregleda vozila u stanicama za tehnički pregled vozila.

Napominjemo kako besplatni pregled vozila u sklopu ove akcije, ne zamjenjuje redovni ili preventivni tehnički pregled vozila, odnosno neko drugo službeno ispitivanje.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *