PRIOPĆENJE IZ PU MEĐIMURSKE

Za srijedu, 10. siječnja 2018. godine.

 

TEŠKA KRAĐA

Danas (11. siječnja) oko 1 sat u Orehovici, ulici Nikole Tesle, nepoznati počinitelj je provalio u trgovinu mješovite robe odakle je ukrao razne cigarete i novac.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna dok će se protiv počinitelja podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

 

 

NEDOZVOLJENO POSJEDOVANJE, IZRADA I NABAVLJANJE ORUŽJA I EKSPLOZIVNIH TVARI

 

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad 57-godišnjakom sa šireg područja Općine Nedelišće, sumnja se da je počinio kazneno djelo nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari.

Naime, u srijedu 10. siječnja tijekom jutarnjih sati policijski službenici Policijske postaje Čakovec su temeljem naloga Županijskog suda u Varaždinu izvršili pretragu obiteljske kuće na području Općine Nedelišće kojom prilikom su pronašli i oduzeli automatsku pušku s pripadajućim spremnikom, spremnik za pištolj te više stotina komada raznog streljiva.

Oružje, spremnici i streljivo do uništenja privremeno su oduzeti i pohranjeni u Policijskoj upravi međimurskoj.

Protiv 57-godišnjaka podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

 

Dobro je podsjetiti!

 

Nacionalna preventivna kampanja „Manje oružja, manje tragedija“, koju provodi Ministarstvo unutarnjih poslova s partnerima, sukladno odredbama Zakona o oružju, omogućuje građanima Republike Hrvatske dragovoljnu i vremenski neograničenu predaju eksplozivnih sredstava, oružja i streljiva.

 

 

Dragovoljna predaja odnosi se na sve vrste oružja, a osobito na oružje kategorije A (zabranjeno oružje):

– automatsko vatreno oružje, vatreno oružje skriveno u drugim predmetima, vojni projektil s eksplozivnim punjenjem, eksplozivno oružje i njegovi dijelovi, streljiva s probojnim, eksplozivnim ili zapaljivim zrnima, vojno oružje i dr.

Putem besplatne telefonske linije 0800 8892 građani se mogu informirati o dragovoljnoj predaji oružja, a pozivom na broj policije 192 mogu dojaviti informacije o ostavljenom ili pronađenom oružju.

Protiv građana koji prijave i predaju dragovoljno oružje nadležnom tijelu NEĆE se pokretati prekršajni niti kazneni postupak.

Građani koji dragovoljno žele predati oružje mogu nazvati broj policije (192). Nakon poziva na njihove kućne adrese uputit će se policijski službenici u civilu s vozilom bez policijskih oznaka, koji će takvo oružje preuzeti i tako osigurati anonimnost građana te sigurnu predaju oružja.

PUM

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *