PRIOPĆENJE IZ PU MEĐIMURSKE

Za četvrtak, 02. studenoga 2017. godine.

 

DOPUNA INFORMACIJE ZA KRAĐU

 

            Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 29-godišnjak počinio kazneno djelo krađe.

Naime, u noći s 16. na 17. listopada u Donjoj Dubravi, u dvorištu 25-godišnjakinje ukrao veću količinu električnih kablova. Dio ukradenih predmeta vraćen je vlasnici.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna.

Protiv osumnjičenog dostavit će se posebno izvješće nadležnom državnom odvjetniku kao dopuna prethodno dostavljene kaznene prijave protiv nepoznatog počinitelja.

 

 

INFORMACIJA

  • Najava akcije „Alkohol“

U noći sa subote na nedjelju (s 04. na 05. studenoga) od 23 do 5 sati na području Policijske uprave međimurske provest će se akcija pojačanog nadzora alkoholiziranosti sudionika u cestovnom prometu.

 

Akcija će se usmjeriti na suzbijanje prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili opojnih droga, prekoračenja dopuštene brzine kretanja u naseljenom mjestu i izvan naseljenog mjesta, suzbijanje grubog kršenja prometne discipline te ostalih prekršaja koji su u uzročno posljedičnoj vezi s nastankom prometnih nesreća, posebice s najtežim posljedicama. Posebna pozornost posvetiti će se sudionicima u prometu mlađe životne dobi, a koji su i najčešći počinitelji navedenih prometnih prekršaja.

 

Dobro je podsjetiti!

Alkohol je jedan od najčešćih uzročnika stradavanja u prometu. Ako sjedate za volan, postoji samo jedan izbor – bez alkohola. Vaš život je predragocjen da biste ga utopili u alkoholu. Vozače pozivamo da nakon konzumacije alkoholnih pića ne sudjeluju u prometu.

Ponovno podsjećamo da se upravljanjem pod utjecajem alkohola povećava rizik događanja prometnih nesreća. Tako kod koncentracije alkohola 0,5 promila postoji dva puta veća mogućnost za događanje prometne nesreće, a kod koncentracije od 1,2 promila postoji 35 puta veća mogućnost događanja prometne nesreće.

Stoga, pozivamo sve vozače da nakon konzumacije alkoholnih pića ne sjedaju za upravljače svojih „limenih ljubimaca“.

 

PUM

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *