PRIOPĆENJE IZ PU MEĐIMURSKE

Za dane vikenda 27., 28. i 29. listopada 2017. godine

 

KRAĐE I TEŠKE KRAĐE TIJEKOM PROTEKLOG VIKENDA

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave međimurske evidentirano je sedam krađa i jedna teška krađa, od čega izdvajamo tešku krađu:

  • u noći s 27. na 28. listopada u Čakovcu, Ulici dr. Ante Starevića, nepoznati počinitelj provalio je u privatnu trgovinu odakle je ukrao razni profesionalni alat vrijednosti nekoliko tisuća kuna.

Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

 

INFORMACIJA

 

Tijekom proteklog vikenda dogodilo se šest prometnih nesreća s nastalom materijalnom štetom.

 

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama su:

  • nepropisna i neprilagođena brzina – jedna prometna nesreća,
  • nepoštivanje prednosti – jedna prometna nesreća,
  • ostale greške – četiri prometne nesreće.

Prisutnost alkohola u organizmu utvrđena je kod dva sudionika (vozača) prometnih nesreća.

Najveća koncentracija u količini od 1,43 grama po kilogramu utvrđena je kod 63-godišnjeg vozača osobnog automobila koji je 28. listopada u Mačkovcu prouzrokovao prometnu nesreću s materijalnom štetom.

 

 

DOPUNA INFORMACIJE

 

Provedena akcija Alkohol

 

Policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec tijekom vikenda pojačano su kontrolirali sudionike u prometu, provodeći aktivnosti iz operativne akcije „Alkohol“.

 

U noći sa subote na nedjelju utvrđeno je 14 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, od čega:

– četiri prekršaja upravljanja vozilima dok je u krvi prisutan alkohol i to:

– od 0,50 do 1,00 grama po kilogramu – jedan prekršaj,

– iznad 1,00 do 1,50 grama po kilogramu – jedan prekršaj,

– iznad 1,50 grama po kilogramu – dva prekršaja;

– 10 ostalih prekršaja.

 

Najveća koncentracija alkohola od 2,08 grama po kilogramu utvrđena je u subotu, 28. listopada u 20.40 sati, na relaciji između Hodošana i Donjeg Kraljevca, kod 41-godišnjeg vozača osobnog automobila.

 

 

OBAVIJEST

  • Obilježavanje blagdana Svih svetih i Dušnog dana

Povodom blagdana Svih svetih i Dušnog dana, brojni građani posjetit će groblja u skladu s tradicionalnim vjerskim i obiteljskim običajima u znak sjećanja na pokojne. Budući da tijekom obilježavanja blagdana Svih svetih, posebice u blizini groblja, postoji mogućnost nastanka prometnih gužvi i povećanog broja protupravnih ponašanja, Policijska uprava međimurska i ove će godine poduzeti mjere i radnje iz svoje nadležnosti kako bi se osigurala maksimalna protočnost prometa i sigurnost građana.

Više na poveznici / linku http://medjimurska.policija.hr/MainPu.aspx?id=270082 .

 

  • U petak, 3. studenoga ove godine s početkom u 12 sati, u zgradi Scheier u Čakovcu, održat će se svečano predstavljanje preventivne akcije „The Honest Truth“, koju će Policijska uprava međimurska provoditi u suradnji s TISPOL-om (Velika Britanija).

 

Policijski službenici Policijske uprave međimurske ovu akciju kao pilot projekt provodit će na području Međimurske županije u studenom i prosincu 2017. te tijekom  2018. godine u srednjim školama za učenike trećih i četvrtih razreda, auto školama i ugostiteljskim objektima. Osim Policijske uprave međimurske u akciju su uključeni Međimurska županija, Grad Čakovec, Savjet za sigurnost prometa na cestama Međimurske županije i Nacionalni program sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske.

 

Predstavljanju preventivne akcije „The Honest Truth“ nazočit će predstavnici Ravnateljska policije, načelnik Policijske uprave međimurske, te župan Međimurske županije, gradonačelnici gradova Čakovec, Prelog i Mursko Središće, ravnatelji srednjih škola Međimurske županije i drugi uzvanici.

 

S obzirom da je ova preventivna akcija od iznimne važnosti da se njome upozna šira javnost, molimo Vas da medijski popratite njeno predstavljanje te se unaprijed zahvaljujem na suradnji.  

 

3)  U skladu s tradicijom obilježavanje blagdana Svih svetih i Dušnog dana, ove godine u spomen na sve stradale hrvatske branitelje i civile u Domovinskom ratu, u utorak, 31. listopada  u 11 sati kod središnjeg križa na čakovečkom groblju izaslanstva Ministarstva obrane, Ministarstvo branitelja, Međimurske županije, Grada Čakovca, predstavnici koordinacije udruga proizašlih iz Domovinskog rata Međimurske županije te Policijske uprave međimurske upriličit će se svečanost polaganja vijenaca i paljenja svijeća.

Misa zadušnica za sve poginule hrvatske branitelje iz Domovinskog rata održati će se na Dušni dan, u četvrtak, 2. studenoga u 9 sati u župnoj crkvi Sv. Nikole biskupa u Čakovcu.

 

PUM

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *