PRAZNICI

Kao što to uvijek biva u našem narodu , mi uvijek znamo spojiti praznike , tako smo ove godine spojili  Dan antifašističke borbe  22.06 i Dan državnosti 25.06. Ali za petodnevne vikendaše nije bilo sreće , sva četiri dana bila su prohladna  pa su i roštiljade bile pod đemperima i oblekom sa dugim rukavima. Ali zato je bilo vruće u Brezovici za vrijeme govora  gradonačelnice Baniček. Taj skup u šumi kraj Siska  postao je skup pljuvača po hrvatskoj  državi,   koje financira ta  ista država.

Svi lupaju po toj”ustaškoj” državi , a od nje lijepo i bez rada žive. Ti trovači društvene klime napadaju one koji su im stvorili državu od koje ugodno žive , a domoljubi šute i primaju šamare , te samo okreću glavu svojim teroristima. Jedina civilizirana osoba  koja se i svojim govorom  takovom i predstavila , bio je to izaslanik  predsjednice , međimurski župan  Matija Posavec.

Koji je svojim smirenim porukama o budućnosti Hrvatske , obrisao pjenu  bjesnoće sa lica komunistkinje  Baniček i “partizana” Habulina. Mislim da su  međimurski SDP-ovci trebali tamo biti  govornici jer  vidim da su oni prevazišli komunističke manire i djeluju kao jedna normalna europska ljevica.

Mislim da mnogi  ljevičari , a i oni desni stekliši imaju u Međimurju od koga učiti , učiti o europskoj uljuđenoj politici , o europskom ponašanju u javnim istupima , zato je i predsjednica  izabrala  Posavca za svojeg izaslanika , koji je svojim baršunastim glasom smirio bijesne vibracije prethodnih govornika.

Možda te frustracije  lijevih govornika  leži u tome da će  SDP  takav kakav je sada  doći na vlast nikad , a možda niti onda ,  a to nije ohrabrujuće ne samo za SDP-ovce već i za sve političke  svjesne građane, jer ako nemaš jaku opoziciju nemaš niti  jaku i poštenu vlast.  Jer ne mislite valjda da je Živi zid ozbiljna stranka i opozicija.

 

Štef

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *