Počinju radovi na vanjskom uređenju nove zgrade Osnovne škole u Pribislavcu

Gradnja nove zgrade Osnovne škole Vladimira Nazora u Pribislavcu dugogodišnji je san mještana Pribislavca i jedan od prioritetnih projekata Međimurske županije u području obrazovanja. Stoga je župan Međimurske županije Matija Posavec, kao predstavnik osnivača škole, potpisao ugovor s tvrtkom Tegra d.o.o o izvođenju radova na vanjskom uređenju nove škole u Pribislavcu kako bi se nova zgrada što prije privela završnoj fazi radova.

 „Naši učenici pohađaju školu smještenu u dvorcu Feštetić koji nije primjeren odgojno-obrazovnom radu te s obzirom na to da mještani Pribislavca već 20 godina vape za izgradnjom nove škole, veseli nas što se realizacija tog kapitalnog projekta bliži kraju.“, rekla je načelnica Općine Pribislavec Višnja Ivačić koja je sa svojim zamjenikom Krunoslavom Kamenićem nazočila potpisivanju ugovora u prostorijama Međimurske županije.

Nova zgrada škole u potpunosti će biti dovršena tijekom jeseni

Vrijednost radova iznosi 2.200.153,25 kuna s PDV-om, a ugovoreni radovi obuhvaćaju pripremne i zemljane radove, kolničku konstrukciju, odvodnju, prometnu signalizaciju te završne radove na vanjskom uređenju, kako je istaknuo predsjednik Uprave tvrtke Tegra d.o.o Ivan Kolarić dodavši da će se izgraditi prometnica s parkiralištem kako bi korisnici škole i dvorane imali adekvatan pristup. Predviđeni završetak na vanjskom uređenju je kraj rujna.

Ugovor o vanjskom uređenju vrijedan nešto više od 2 milijuna kuna osigurava daljnji korak u dovršetku izgradnje škole za koju očekujemo da će biti završena tijekom jeseni. Glavnina posla je odrađena, a za preostale radove nedostaje nam oko 6 milijuna kuna.“, kazao je župan Posavec te naglasio da se paralelno s vanjskim radovima počinje i s unutarnjim uređenjem kako bi nova škola što ranije bila spremna za rad.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *