Počele ljetne radionice iz Tehničke kulture, u Društvenom domu Mačkovec održava se kamp iz engleskog jezika

Iako je redovna nastava završila prošli petak, u čakovečki osnovnoškolci i dalje ostaju nastavljaju s učenjem, doduše u puno zabavnijem i ležernijem obliku. Počele su naime ljetne aktivnosti koje se svakih školskih praznika organiziraju u čakovečkim osnovnim školama te na sportskim borilištima po gradu.

            U III. osnovnoj školi Čakovec danas ujutro započele su radionice iz tehničke kulture. Ova je škola domaćin treću godinu za redom, a novost je ovog ljeta osnovnoškolci mogu birati između 11 različitih tema. To je za dvije više nego lani, kad je na radionicama sudjelovalo čak 230 osnovnoškolaca. Organizator je Društvo pedagoga tehničke kulture Međimurske županije, a sam program traje do petka 21. lipnja.

            Otvaranju radionica prisustvovali su i gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač i zamjenik gradonačelnika Mario Medved. Gradonačelnik je svim učenicima koji su prve dane praznika iskoristili da steknu nova znanja i vještine, zaželio mnogo zabave. Ovaj projekt, koji grad financijski podupire, daje odlične rezultate, djeca se uče vještinama iz tzv. STEM područja te ne čudi da je polaznika svake godine sve više, rekao je gradonačelnik.

            Stjepan Kovač i Mario Medved obišli su i kamp iz engleskog jezika koji se održava u Društvenom domu u Mačkovcu. Njega organizira Baptistička crkva Mačkovec, a djeca imaju prilike jezik, kroz igru i zabavu, učiti od izvornih govornika. Program je namijenjen osnovnoškolcima i srednjoškolcima, a engleski se jezik uči kroz zabavu, ples, glumu, kreativne radionice i sportska natjecanja. I ove radionice traju do petka 21. lipnja.

            Danas su započeli i tradicionalni sportski kampovi. Pod nazivom „Svaki tjedan sport jedan“, održavaju se već 14 godina za redom. Prvi je na redu kamp iz plivanja, a djeca mogu birati između 18 različitih sportova, odnosno rekordna 24 kampa. Sportski kampovi traju cijelo ljeto, te još uvijek nije kasno za prijavu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *