OTROV OTROV

Kada spominjemo riječ otrov , uglavnom mislimo na praškaste ili krute mamce za štetočine , uglavnom za miševe i štakore , jer sve ostale štetočine  su manje više zaštićene. Ali u ovoj kolumni nisam mislio na dugorepe štetočine , mislio sam na drugi vid trovanja , na trovanje hrvatskog medijskog prostora , na pojedince i medije  koji već ne mogu smisliti ili naći  u rječniku bezobrazniji ili strašniji i neprimjereniji izraz kao bi političke i ine neistomišljenike ocrnili pred hrvatskom javnošću. Tako se ta crna tinta prelila u sve sfere društvene javnosti , od općinskih , gradskih, županijskih skupština pa sve do Sabora.

Tako je nekadašnja sintagma doajena hrvatskog glumišta  Zlatka Viteza o Saboru kao kokošinjcu  danas djeluje s obzirom na diskusije i svađe u Saboru kao topli čaj u cičoj zimi. Kompletna oporba u Saboru  svela se na lupetanju gluposti  i izazivanje kaosa i onemogućavanja rada Vlade i Sabora , izazivanje na sistem , što gore to bolje i ako tako nastave sami će sebi  iskopati jamu u koju će sigurno pasti , jer što reći šefu  HSS-a  Beljaku  koji HDZ-ovcima viče ; “lopovi ” , a on sam je osuđeni za krađu  i bio na izdržavanju kazne za nedjela , te je taj SDP-u koji govori i misli o poštenju koalicijski partner.

Takovim ponašanjem rastočit će si sav kredibilitet  koji je SDP  stvarao desetljećima  kako se narod  zabavlja  “Agrokorom” , a tome se nazire lagani ohrabrujući happy end , “istraživački novinari” opet su lansirali “bombu” o navodnom suradništvu  Šeksa sa UDBA-om i to da je imao kodni nadimak “kolega”, a to bi mogla biti i istina , jer da je kojim slučajem imao nadimak “prijatelj”  , to sigurno ne bi bila istina  jer kako mi kaže jedan moj prijatelj  osnivač         ” Šeks prijatelja nema”   jer da ima unutar HDZ-a , ne bi se održao tako dugo u vrhu stranke  od Tuđmana , Sanadera , Kosor  i Plenkovića i najbolji nadimak kojim ga zovu prijatelji  je “pustinjska lisica” i ja mislim da je taj naziv jedini prikladan.

 

 

Štef.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *