OGENJ ( POŽAR)

Dok nas sve hvata nelagoda gledajući  TV snimke požara i apokaliptične prizore požara  i ukupnog splitskog  krajobraza , svjedoci smo svađe u državnom vrhu  tko je zakazao u brzini dolaska vojske i vatrogasaca na požarišta. Kod nas uvijek mora netko biti kriv , a rigioni ljevičarski hrvatomrsci i prateća novinarska bulumenta uvijek i svaki put traži krv.

Ako gori cijela mediteranska europa zašto bi smo mi bili izuzetak , zašto bi nas takve strahote mimoišle. Koliko čitam strane medije u portugalu , Španjolskoj  , Italiji , Crnoj Gori i Grčkoj  nigdje se političari u tim zemljama ne svađaju  tko je za što kriv u takovim situacijama , već svi rade zdušno na uklanjanju posljedica.  A kod nas još vatra niti nije ugašena , a već se traže glave nepoćudnih političara iz vlastitih redova , a predsjednica se razbečarila i razbašurila tražeći krivca , a time sebe stavljajući u glas “naroda”.  Ali nešto se je preračunala , a to je da nije računala na zatvorena Plenkovićeva vrata , koja joj je on zalupio pred nosom , stajući u obranu generala Krstičevića.  U trenu se snašla i reterirala , hvaleći ministra , ali ostavljajući mogućnost da je ipak netko kriv. Bojim se da će pedro biti pronađen u mojem znancu i športskom prijatelju  glavnom zapovjednikom vatrogasne Hrvatske i šefu SDP-a koprivničko-križevačke županije  Slavku Tucakoviću , jer kako se ono u pjesmi  kaže ” neka visi pedro”.

 

Na kraju kad sve zbrojimo i oduzmemo mora
m priznati da unatoč svim katastrofičarima i njihovom zlogukom pjevu  moramo priznati da Hrvatska ima učinkovit  ustroj društvene samozaštite  koji normalno i dalje treba dograđivati , samo sam nešto skoro zaboravio : ništa ne čujem glavne državne kočničare Bernardića i kockastoglavog Peđe Grbina , sigurno smišljaju neke velike umotvorine za znatiželjnu hrvatsku javnost.

 

Štef

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *