Održan humanitarni koncert „ I ja bih na more“

Društvo „Naša djeca“ Čakovec, već 19 godina provodi humanitarnu akciju „I ja bih na more“, kojom se djeci iz socijalno osjetljivih obitelji s područja Grada Čakovca omogućuje odlazak na ljetovanje. Odmaralište Stanorada u Dramlju, već je godinama odredište na kojem djeca provode dio ljetnih praznika pa je tako, primjerice, ovog ljeta tamo boravilo 29 djece. Cijena ljetovanja po djetetu iznosi 1.400 kuna, a sredstva za sve mališane skupljena su putem humanitarnih akcija Društva, ponajprije organizacijom Humanitarnog koncerta koji se već tradicionalno održava u čakovečkom Centru za kulturu. Koncert je održan i ove godine, a ponovo su za svoje vršnjake nastupala djeca iz čakovečkih vrtića, škola i udruga.

     Prepunu dvoranu na samom su početku u predblagdanskom ozračju pozdravili predsjednica Društva „Naša djeca“ Čakovec, Gordana Šoltić Siladi i gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač, oboje pohvalivši veliki odaziv i plemenitost građana Čakovca i cijelog Međimurja.

     Redom su nastupili: Lovro Perenc na trubi, uz klavirsku pratnju profesora Davora Žličara, zbor Čakovečki mališani, djeca iz vrtića Vjeverica i Cipelica, Studio suvremenog plesa Teuta, zatim djeca iz vrtića Stonoga i Cvrčak, Plesni centar Livi, Čakovečke mažoretkinje, Dječji vrtić Žibeki, Plesni studio Vivona, djeca iz Dječjeg vrtića Bambi i Osnovne škole Belica. Njihove su sjajne nastupe uvježbale voditelj i voditeljice: Vjeran Vidović, Lana Cvrtila, Suzana Kovač, Đurđica Golik, Nikolina Mekovec, Jagoda Srša, Smiljana Nedeljko, Diana Lesar, Anja Dobranić, Mirjana Lisjak, Kristina Barić, Suzana Škudar, Alenka Maslać, Ivana i Nela Pečarko, Karmen Kovačević Jambor i Gordana Turk.

      Na samom je kraju gradonačelnik Kovač u znak zahvale svim voditeljicama uručio ruže, a veselje malih izvođača brojnoj je publici odaslalo prigodnu blagdansku poruku. Zahvaljujući i publici koja je podržala ovaj koncert, tridesetak će mališana i sljedećeg ljeta uživati na moru. 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *