Održan 4. Međimurski festival sportske rekreacije osoba starije životne dobi

Dom za starije i nemoćne osobe Novinščak jutros je bio domaćin 4. Međimurskog festivala sportske rekreacije osoba starije životne dobi. Na sportskom nadmetanju okupilo se 60 natjecatelja iz pet međimurskih domova za starije: Doma za starije i nemoćne osobe Čakovec, Doma za odrasle osobe Orehovica, Doma za starije i nemoćne osobe Stubičar,  Doma za starije i nemoćne osobe Strahija, Hodošan te Doma domaćina.

Grad Čakovec je, kao i u prethodne tri godine, jedan od pokrovitelja Festivala. Poželivši na samom početku sportski uspjeh i sreću natjecateljima, gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač rekao je kako Grad redovito podupire slična događanja te financijski pomaže mnogobrojne projekte i aktivnosti vezane uz poboljšanje kvaliteta života građana treće životne dobi. Festival je, u ime Međimurske županije, otvorio zamjenik međimurskog župana Josip Grivec, a sve je pozdravila i Danica Korunić, predsjednica Međimurskog saveza sportske rekreacije Sport za sve, organizatora Festivala.

Korisnici Doma domaćina za svoje su vršnjake pripremili kratak kulturno umjetnički program, a natjecanja su se odvijala u četiri discipline: pikado, viseća kuglana, bacanje loptice u koš te bacanje kolutova.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *