Obilježen Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama

U organizaciji Povjerenstva za ravnopravnost spolova Grada Čakovca, prošle je subote obilježen Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama. Dijeljenjem poruka nenasilja i papirnatog cvijeća, građanima se skretala pozornost na obiteljsko nasilje, pogotovo nasilje nad ženama.

dav

Članicama čakovečkog Povjerenstva pridružile su se županijske kolege, udruge „Zora“ iz Čakovca, djelatnici Policijske uprave Međimurske, Obiteljskog centra Međimurske županije, Centra za socijalnu skrb Čakovec, predstavnici drugih institucija koje se bave narušenim obiteljskim odnosima i posljedicama, dužnosnici Grada Čakovca, gradski vijećnici te građani.

dav

Kako je tom prilikom istaknula predsjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova Grada Čakovca Franciska Ćetković, iako je statistički broj slučajeva obiteljskog nasilja u blagom padu, ovaj problem još uvijek postoji, te ne možemo biti zadovoljni dok se ne svede na nulu. Nasilje u obitelji na žalost dio je naše kulture, treba mijenjati  obrasce ponašanja, ali u svakom slučaju o tome treba govoriti te raditi na prevenciji.

 

Prošli četvrtak pak je u dvorani Doma sindikata u Čakovcu održana javna tribina ne temu “Prevencija nasilja u partnerskim vezama  mladih”. Voditeljice tribine bile su Sanja Cesar  i Nataša Bijelić  iz Centra za edukaciju, savjetovanja i istraživanja iz  Zagreba.

Međunarodni dan protiv nasilja nad ženama obilježava se od 199. godine kao sjećanje na 25. studeni 1960. godine, kad je u Dominikanskoj republici diktator Rafael Trujillo dao ubiti sestre Patriu, Minervu i Mario Teresu.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *