Novosti iz PU Međimurske

Za dane vikenda, 7. 8. i 9. srpnja 2017. godine

 

 

TEŠKA KRAĐA

 

Proteklog vikenda na području Policijske uprave međimurske evidentirano je šest teških krađa i devet krađa, od kojih izdvajamo dvije teške krađe:

 

  • Između 18. lipnja i 7. srpnja u Donjoj Dubravi, Ulici Matije Gupca, nepoznati počinitelj provalio je u obiteljsku kuću gdje je ispremetao stvari i ukrao razne kućanske potrepštine, prehrambene proizvode i potopnu pumpu za vodu.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna, a protiv počinitelja podnijeti će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

 

2) U nedjelju, 9. srpnja u popodnevnim satima, u Donjem Kraljevcu, Murskoj ulici, nepoznati počinitelj provalio je u zgradu privatnog poduzeća gdje je ukrao trofejnu moto kacigu.

Materijalna šteta utvrdit će se naknadno.

Za počiniteljem policija intenzivno traga te moli građane ukoliko raspolažu s korisnim informacijama o ovom kaznenom djelu da se jave na broj telefona 192, elektroničkom poštom na adresu medjimurska@policija.hr ili u najbližu policijsku postaju.

Napominjemo da sve korisne informacije građani mogu dostaviti anonimno.

 

NEOVLAŠTENO POSJEDOVANJE DROGE

 

 

U subotu, 8. srpnja u prijepodnevnim satima na Međunarodnom cestovnom graničnom prijelazu Goričan II (granični prijelaz na autocesti), policijski službenici Policijske postaje Prelog pronašli su drogu, marihuanu.

Prilikom granične kontrole na ulazu u Republiku Hrvatsku, kod 28-godišnjeg državljana Republike Slovačke, koji je upravljao osobnim automobilom slovačkih nacionalnih oznaka, pronađeno je ukupno 4,6 grama marihuane, upakirane u PVC vrećicu.

Policijski službenici uz izdavanje potvrde oduzeli su drogu, dok je 28-godišnjak prekršajno sankcioniran sukladno Zakonu o suzbijanju zlouporabe droga.

 

Napomena: Fotografiju oduzete marihuane možete preuzeti na internetskim stranicama Policijske uprave međimurske.

 

 

PROMETNE NESREĆE TIJEKOM PROTEKLOG VIKENDA

 

Proteklog vikenda na međimurskim prometnicama dogodilo se ukupno osam prometnih nesreća, od čega tri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama u kojima su lakše ozlijeđena tri vozača osobnih automobila (rođeni 1936., 1979. i 1980.) i biciklist (dijete). U preostalih pet nesreća nastala je materijalna šteta.

 

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama:

  • nepropisna i neprilagođena brzina – dvije prometne nesreće,
  • nepoštivanje prednosti prolaza – dvije prometne nesreće,
  • nepropisno pretjecanje i obilaženje – jedna prometna nesreća,
  • nepropisno okretanje, skretanje i vožnja unatrag – jedna prometna nesreća, te
  • ostale greške – dvije prometne nesreće.

 

Prisutnost alkohola u krvi kod sudionika spomenutih prometnih nesreća utvrđena je kod dvojice vozača, a najveća u količini od 0,91 g/kg izmjerena je kod maloljetnog vozača  osobnog automobila, koji je upravljao vozilom prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilima.

pu m

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.