NATJEČAJI

Ako se kojim slučajem želite zaposliti na pola radnog vremena i to na određeno vrijeme  uz normalno  dobru vezu , morate još pribaviti; životopis , zamolbu  vlastoručno napisanu  i potpisanu , presliku dokaza  o vrsti stručne spreme i stupnju stručne spreme , preslike dokaza o hrvatskom državljanstvu , presliku rodnog lista , uvjerenje da nije pod istragom i da se protiv njega ne vodi kazneni postupak , te elektronički zapisnik  o radno-pravnom  statusu u izvorniku.

O moj Bože , još bi tu birokratsku gungulu i prožvakali da u ovom  slučaju nije riječ o osobi koja se već tri godine  prijavljuje na isti natječaj , i to za pomoćnika u nastavi. Škola postupa  po zakonu  , a naša birokratizirana država , tj. Ministarstvo prosvjete  uopće ne razmišlja da sada mogu za par sekundi  samo stiskom na tipkovnici  preko OIB-a imati te podatke, a ne mučiti građane na hodanje po šalterima tražeći dokumente.  To što u Sloveniji , Mađarskoj , Njemačkoj , Austriji … ne treba , u Hrvatskoj treba , treba da bi se znalo da smo  zaostala balkanska vukojebina. Priča mi prijatelj  kako je njegov sin  otišao u Njemačku  bez putovnice i mislio je da će ga vratiti , a on mu se javio za deset dana , rekavši da već tri dana radi u pošti u Augsburgu i nikakve mu silne  “hrvatske” potvrde nisu trebale. Zato jadna li nam majka !!

Danas je upravo predsjednica  izrekla jednu istinu  koju Plenkovićevi klimavci ne žele i ne misle izreći kako smo  smanjili broj nezaposlenih , jednostavno otišli su van , da van u inozemstvo   , zahvaljujući “velikim” potezima vlade.  Ali HDZ-ovi  zombiji su neuništivi u podršci svojem vođi. Gledao sam danas kratko na dalekovidnici šefa SDP-a  kako zbori , njega već niti njegova žena ne smatra za ozbiljno. Čak mu je i dosadašnjeg revolucionarnog žara nestalo ,  pomirio se čovjek sa prosječnošću  , sa sudbinom.  Vidim da kod nas u Međimurju  Čačić bez otpora preuzima sve prerogatve župana  “sjeverozapada” , a naš Matija , bez otpora  najavljuje kapitulaciju, jer Čačić  koji je nakon izlaska iz rešta  već gledao politčkoj smrti u oči  kao stari mačak , dočekao na noge  i sa sedamdeset godina  bolje trči od svojih kilavih suparnika.

 

Sad kad smo pregrmeli pakleno ljeto , po onome što vidim  čeka nas duga i hladna zima ,  naime moja žena  je već potrošila  pedeset kil paprike , trideset kil patliđana , dvadeset kil luka  , pedeset kil sliv i pet kil cukora , ulja i octa , tak da se zima  očekuje svaki trenutak , a još vidim sosedove puce pospremaju drva   , za istinu  zima bude hladna i duga.

Štef.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *