Najavljen program Adventa u gradu Zrinskih

Bliži nam se prva adventska nedjelja, a s time i početak ovogodišnje manifestacije Advent u gradu Zrinskih. Iako doba adventa ili došašća, ove godine počinje u nedjelju 1. prosinca, Turistička zajednica grada Čakovca s bogatim će programom započeti ovog četvrtka u dvorani Graditeljske škole u Čakovcu, 17. međunarodnim festivalom „Ljubo Kuntarić“.  

U čakovečkoj Gradskog vijećnici na konferenciji za novinare odžanoj u utorak, ovogodišnji su program Adventa u gradu Zrinskih, novinarima predstavili gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač, pomoćnica direktora Turističkog ureda TZČK Boška Ban Vlahek, gvardijan Franjevačkog samostana u Čakovcu fra Željko Železnjak te župnik Župe sv. Antuna Padovanskog na čakovečkom Jugu fra Tomislav Božiček.

       Sva četiri vikenda do Božića, središte Čakovca ponovo će osvijetliti predblagdanska svjetla, ispuniti glazba, mirisi i okusi, druženja te radost ususret najvećem vjerskom blagdanu. Uz već tradicionalnu Božićnu bajku kućice Djeda Božićnjaka, nastupe kulturno umjetničkih društava i glazbenika, djece iz vrtića i škola, svakog će vikenda posjetitelje dočekati i Adventski sajam s brojnim izlagačima. Koncerti, predstave, tribine i prigodni programi, održat će se i u Centru za kulturu, Knjižnici „Nikola Zrinski“ te zgradi Scheier. Ni ove godine neće nedostajati brojnih sadržaja za najmlađe, a sportaši će po drugi puta organizirati noćnu sprint utrku.

       Uz svjetovni dio programa Adventa u gradu Zrinskih, tu su i brojni sadržaji za vjernike. Pripremu za Božić, vjernici će u obje župne crkve početi misama zornicama koje će se služiti svakodnevno, osim nedjelje, večernjim nedjeljnim misama, ispovijedima te sakralnim koncertima. Prvu adventsku svijeću, u subotu 30. studenog, pred obje će čakovečke crkve zapaliti gradonačelnik Kovač, a uz svako novo paljenje adventske svijeće, održat će se i prigodan glazbeni program.  Na sam Badnjak, odnosno Božić, održat će se najprije dječje mise polnoćke u 20 sati, uz nastupe dječjih zborova, nakon čega u ponoć slijede mise polnoćke. Program Adventa u gradu Zrinskih završava tradicionalnim božićnim koncertom u crkvi sv. Nikole biskupa, na blagdan svetog Stjepana, odnosno 26. prosinca.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *