Nadvožnjak u Kalničkoj za promet jednom trakom otvara se 23. prosinca

U petak je u čakovečkoj Gradskoj vijećnici održana konferencija za novinare na temu obnove nadvožnjaka.  O dosadašnjem tijeku radova, razlozima kašnjenja te predstojećim aktivnostima, govorili su zamjenik gradonačelnika Grada Čakovca Mario Medved, tehnički direktor tvrtke „Geotehnika“ Danijel Jurakić i nadzorni inženjer iz tvrtke „Ingolab“ Velimir Pavlic.

     Zamjenik gradonačelnika Mario Medved još jednom se ispričao građanima za prometne gužve koje se stvaraju na gradskim ulicama, posebice u satima pojačanog prometa, a kojima je razlog zatvoreni nadvožnjak. „S radovima smo krenuli u travnju, i to s prve dvije faze za koje smo u gradskom proračunu osigurali sredstva. U međuvremenu smo s Vladom Republike Hrvatske odnosno s Hrvatskim cestama dogovorili financiranje cjelokupne obnove, tako da nakon što iduće godine radovi na ovom važnom prometnom objektu  budu u potpunosti završeni, neće biti potrebe za zatvaranjem idućih pola stoljeća.“, naglasio je zamjenik Medved.

Rok za završetak radova, produžio se zbog nekoliko razloga, rekao je Danijel Jurakić, predstavnik izvođača radova. Naime, na samom početku obnove krenulo se s manjim brojem radnika, jer su smatrali da time neće biti ugroženi preuzeti rokovi. Kasnije tijekom radova, otkrivale su se nove poteškoće, što je iziskivalo dodatne radove, a samim time i produženje roka završetka.

         Velimir Pavlic iz tvrtke „Ingolab“ novinarima je detaljno prezentirao projekat obnove. Podsjetimo, pred završetkom su prve dvije faze radova u sklopu kojih je provedena sanacija gornjeg ustroja, izvedena kompletno nova odvodnja i zamjena ležajeva te su uređene ograde i pješačke staze. Vrijednost tih radova je gotovo 5 milijuna što je financirano iz gradskog proračuna. U tijeku je i treća faza obnove čija je vrijednost 4,7 milijuna kuna, a njeno, kao i financiranje četvrte faze preuzele su Hrvatske ceste. U tijeku je i postupak javne nabave za 4. fazu koja obuhvaća kompletnu sanaciju sjeverne i južne rampe sa stupovima i stubištima, a vrijednost radova procijenjena je na 7 milijuna kuna.

U gradskom proračunu za iduću godinu osigurano je dodatnih 2,5 milijuna kuna za kružni tok koji će se izgraditi na spoju sjeverne rampe nadvožnjaka s Vukovarskom i Nazorovom ulicom. Radovi 4. faze, a usporedno s time i radovi na novom kružnom toku, trebali bi započeti u ožujku, a tada će se nadvožnjak ponovo u potpunosti zatvoriti na nekoliko tjedana.

         Direktor tvrtke izvođača ujedno je poručio kako, dopuste li to vremenske prilike, za 23. prosinca postoji mogućnost i potpunog otvaranja nadvožnjaka za promet, a za sada je potvrđeno da će se toga datuma u promet pustiti minimalno jedna traka, uz ograničenje prometovanja za osobna vozila, odnosno zabranu za teretna vozila.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *