Na čakovečkom Jugu zapaljena treća adventska svijeća

 Postupno paljenje svijeća na vijencima u vrijeme Adventa,  znak je približavanja blagdana Božića. Stoga je i na čakovečkom Jugu, u predvečerje treće nedjelje došašća ispred crkve sv. Antuna Padovanskog zapaljena treća svijeća na adventskom vijencu.

Uz služenje svete mise koju je predvodio tamošnji župnik fra Tomislav Božiček, ali i koncert kojeg su upriličili učenici Srednje škole Čakovec, tako je svjetlost dana i trećoj svijeći – simbolu radosti, a prema jednoj tradiciji ujedno nazvanoj i pastirskoj svijeći.

Čast da upali treću svijeću pripala je županu Međimurske županije Matiji Posavcu, u prisustvu mnogobrojnih vjernika koji s radošću iščekuju svaku nedjelju došašća, ali i najveći kršćanski blagdan Božić od kojeg nas dijeli još samo devet dana.

Zahvalu na svim dragim ljudima, obiteljima i prijateljima uputio je fra Božiček te poželio svima da na dostojan način obilježe ovo vrijeme i da ga ispune bezuvjetnom ljubavi prema Bogu. Ujedno je naglasio ponos što se već četvrtu godinu svi u župi okupljaju na božićnom koncertu čakovečkih srednjoškolaca i riječima zahvale podsjetio na sve vrijednosti koje vežemo uz blagdan Božića.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *