Ministar turizma Gari Capelli otvorio 55. Porcijunkulovo

Svečanošću u atriju Starog grada Zrinski, u utorak je otvorena jedna od najstarijih čakovečkih manifestacija, 55. Porcijunkulovo. Čast otvaranja pripala je ministru turizma Republike Hrvatske Gariju Capelliju, a uz njega otvaranju su prisustvovali i brojni visoki dužnosnici, poput saborske zastupnice ujedno i izaslanice predsjednika Vlade Republike Hrvatske, Sunčane Glavak, gradonačelnika Zagreba Milana Bandića, župana Međimurske županije Matije Posavca te gradonačelnika i predstavnika jedinica lokalne samouprave iz Međimurja te drugih hrvatskih krajeva. Uz njih, na otvorenju su se okupili i brojni uzvanici iz međimurskog političkog, gospodarskog, kulturnog i sportskog života. Domaćin, gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač, obraćajući se okupljenima, zahvalio je ministarstvu turizma na potpori, naglasivši još jednom titulu Top događanja Hrvatske, koju je Porcijunkulovo zahvaljujući odluci Turističkog vijeća Hrvatske turističke zajednice zaslužilo dvije godine zaredom. Gradonačelnik Čakovca čestitao je i svima zaslužnima za odličnu organizaciju manifestacije, na čelu s gradskom Turističkom zajednicom i pomoćnicom direktora Boškom Ban Vlahek.

Ministar turizma Gari Cappelli, Porcijunkulovo je svrstao u najbitnija događanja hrvatskog kontinentalnog turizma, a kako je ovogodišnja manifestacija okupila najviše dužnosnika do sada, izrazio je čuđenje, što njegovi prethodnici nisu posjetili manifestaciju i ranije.

U programu otvaranja sudjelovali su plesači Plesnog studija Korak te glazbenici Gabriela Hrženjak i Nikola Grabar, dok je program otvaranja vodio Tomica Jakopec. Iako je kratak pljusak odgodio početak koncerta Jelene Rozge na pozornici u jezeru Starog grada, program je ipak nastavljen nešto kasnije uz veliki vatromet čime je okrunjena sama svečanost otvaranja ovogodišnje manifestacije Porcijunkolovo. Program čakovečkog proštenja traje sve do 4. kolovoza, a svakodnevno obiluje brojnim cjelodnevnim programima.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *