Međimurska energetska agencija u projektu središnje Europe teškom 65 milijuna kuna

Međimurska energetska agencija MENEA, u suradnji s partnerima na području središnje Europe aplicirala je četiri projektne ideje na 3. poziv transnacionalnog programa Interreg Središnja Europa. Informacije o rezultatima biti će poznate sredinom godine, a projekti će se, ukoliko budu odobreni, početi provoditi s krajem 2018., odnosno s početkom 2019. godine u trajanju od 36 mjeseci.

Ukupna vrijednost prijavljenih projekata iznosi 8.704.656,53 eura, točnije više od 65 milijuna kuna, dok je ukupni budžet MENEA-e u tim projektima za trogodišnje razdoblje 683.261,00 eura, odnosno oko 5,1 milijun kuna. Sufinanciranje od strane programa Interreg Središnja Europa za hrvatske partnere iznosi 85%, ostatak od 15% predstavlja vlastito učešće partnera koje će se prema novom Zakonu o regionalnom razvoju za Međimurske prijavitelje u 2018. sufinancirati u iznosu od 50% od strane Fonda za sufinanciranje vlastitog učešća u provedbi EU projekata u sklopu MRRFEU.

Međimurska energetska agencija MENEA trenutno ujedno provodi dva projekta odobrena u sklopu istog programa, Dynamic Light i RURES.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *