Međimurje bogatije za 35 novih prvostupnika i stručnih specijalista Međimurskog veleučilišta

Šesta svečana promocija stručnih prvostupnika preddiplomskih stručnih studija: Računarstva, Menadžmenta, turizma i sporta, Održivog razvoja i stručnih specijalista specijalističkog diplomskog stručnog studija Menadžmenta turizma i sporta s Međimurskog veleučilišta u Čakovcu, održana je danas u prostorijama zgrade Scheier. Svečanosti promocije prisustvovali su župan Međimurske županije Matija Posavec sa zamjenicom Sandrom Herman, pročelnica katedre za marketing mr.sc. Sanja Roko i Marija Rožanković, obje iz Visoke poslovne škole Varaždin, uz domaćine dekanicu Međimurskog veleučilišta u Čakovcu doc. dr. sc. Nevenka Breslauer, prof.v.š., prodekana za razvoj mr.sc. Željka Knoka, prodekana za nastavu dr.sc. Mihaela Kukeca, te mnogobrojne profesore, mentore, roditelje i studente.

Studentica: „Iza nas je nezaboravno studentsko obrazovanje u 

Međimurju“

U proteklih 9 godina rada s početnih 56 upisanih studenata, Međimursko veleučilište danas ima više od 1000 studenata na 3 stručna studija i 1 specijalističkom studiju. „Osobita mi je čast na 6. promociji prvostupnika i 3. promociji stručnih specijalista Menadžmenta turizma i sporta, posebno pozdraviti svoje promovente, koji su

 

 svojim trudom i zalaganjem uspjeli doći do ovog koraka i kojima danas uručujemo diplomu“, istakla je prilikom svog govora dekanica. „Svaka visoko obrazovana osoba je dragulj na jednoj ogrlici znanja i napretka  našeg Međimurja. Na kraju ste jednog obrazovnog, ali ste i na početku novog životnog i poslovnog puta te sam uvjeren da ovaj papir koji danas dobivate neće biti samo forma, već dokaz Vaše borbe i potvrda Vašeg stečenog znanja i iskustva, kako biste se sutra mogli lakše snaći u svakodnevnim situacijama i biti stup našeg društva“, rekao je međimurski župan i čestitao svakom studentu na uspješno stečenom akademskom zvanju. Vrijednosti, znanje, iskustvo stečenih u proteklih nekoliko godina na Međimurskom veleučilištu prisjetila se Marta Markač u ime svih studenata. „Lijepo je prisjetiti se prvih koraka na Veleučilištu, u početku bojažljivih, možda  ponekad i malo nespretnih, ali uz kontinuiran trud, volju i strpljenje, taj rad se isplatio. Zahvalila bih našim roditeljima, mentorima i kolegama koji su nas vodili te usmjeravali kroz naše cjelokupno nezaboravno studentsko obrazovanje“, zaključila je. Na promociji su dodijeljene i nagrade studentima koji su zaslužili svojim radom i zalaganjem posebne zasluge, a to su Ena Prečko, Tina Zobec, Nikolina Škvorc, Nelica Francki 

 

Novak, Mario Holi, Dino Kozjak i Vanja Rodinger.

Za Dan Međimurskog veleučilišta novi Studentski dom

Današnja promocija samo je uvertira u početak poslovnog puta novih 35 intelektualaca i budućih međimurskih lidera koji će svojim znanjem i neiscrpnom energijom itekako doprinijeti boljoj svakodnevici Međimurja. Međutim za studente koji su još u procesu obrazovanja, Međimursko veleučilište svojim kontinuiranim radom, a u suradnji s Međimurskom županijom stvara uvjete i pomaže  mladima u stjecanju željenog znanja i zvanja. Tako je dekanica najavila kako se nada da će se Dan Međimurskog veleučilišta u 2018. godini slaviti uz novi Studentski dom, u ovom trenutku projekt više od 9 milijuna kuna. Dokaz da se u Međimurju nastoji mladima stvoriti uvjete da ostanu i da se ovdje školuju, rade i za taj rad primaju pristojnu plaću, je i činjenica kako su već u planu i tri nova projekta na području bivše Vojarne za koje se priprema dokumentacija ili su već aplicirani. Kako su naglasili, najveći projekt je želja da se prostor pretvori u jedan Centar metalske jezgre, vrijedan 36 milijuna kuna, za koji je dobivena suglasnost resornog ministarstva, a dogradit će se i Tehnološko – inovacijski centar, uz stvaranje novih tvrtki i nova zapošljavanja, a na evaluaciji u Ministarstvu gospodarstva je i treći projekt, Centar održivog razvoja koji će se nalaziti uz zgradu Studentskog doma također vrijedan 12 milijuna kuna. Svim tim projektima, Međimurska županija osigurat će svim mladim ljudima mjesto i prostor za buduće obrazovanje, projekte i napredovanje u Međimurskoj županiji.

Spomenimo kako su program svečanosti upotpunili solist Slavko Vincetić u pratnji prof. Branimira Magdalenića na klaviru.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *