LIJA

Kako gledamo ovih dana naša predsjednica ubacila je u petu brzinu i  Jandroković i Plenković teško je mogu pratiti. Očigledno da nam predsjednica opasno solira tako da izvršna vlast i Sabor to ne mogu pratiti  jer stalna je inicijativa jako dobra za pridobivanje javnosti , ali nije dobra  bez konzultacija izvršnu vlast  stavljati pred gotov čin, tako da  snalažljivi  i smireni   Plenković neće to moći dugo trpjeti , a da joj se ne suprotstavi  svojim poznatim staloženim manirama , ali prvo se mora izmiriti sa svojim tinjajućim oponentima u stranci jer bi preko tih nezadovoljnika  Kolinda u nuždi mogla napraviti udar u stranci , ako bi bila upitna podrška HDZ-a na predstojećim predsjedničkim izborima , jer Kolinda kao lija  vidi dva koraka naprijed , ali niti Plenković nije dudek ili Karamarko da si neće stvari u stranci posložiti kako treba.

Danas se opet pojavio najnoviji izvještaj  Cro demoskopa  lažljive i ljevičarske skupine koja na silu želi promovirati SDP kao pravog  konkurenta HDZ-u , ali čitajući komentare po internetu  mislim da su već od naroda prozreni.

Prošli je tjedan umro Hanžeković  tako da je prva istina da smo pred Bogom svi jednaki , makar je bio gulikoža ipak mi ga je žao  jer je bio pripadnik uljuđene Hrvatske . Počivao u miru božjem. Svaki takav gubitak za malu Hrvatsku  je veliki gubitak.

Vidim da ipak ova vlast vodi računa o tihoj većini  pa neće nasjesti na halabuku o usvajanju Istanbulske konvencije, čijim bi usvajanjem pojedine marginalne ljevičarske skupine  imale veliku financijsku dobit  od države , a da država nema kontrolu nad trošenjem toga novca.

Predsjednica je digla glas u obranu blokiranih i sirotinje  i donošenja zakona za zaštitu blokiranih , ali vjerujte mi dok je Bošnjaković ministar novog zakona o ovrhama neće biti , jer on će javnost izmanipulirati malim popravkama postojećeg zakona.

Ako se naš premijer samo malo osvrne prema Budimpešti i prouči Mađarske zakone , kako je Orban zaštitio siromašni mađarski puk i na valu mađarskog nacionalizma i populizma  uspio smiriti međunarodne bankarske asocijacije i na trajnoj platformi suverenističke politike postao primjer kako mala zemlja mora voditi pomalo nacionalističku politiku homogenizirajući Mađare i pripremajući ih za mnoga iskušenja u budućnosti. Tim putem krenuo je i poljski narod sa Kačinskim na čelu , a oba su postala trn u oku evropskoj i svjetskoj masoneriji , ali kad imaš narod iza sebe sve probleme  riješiti će u korist mađarskog i poljskog naroda.

Tako bi i mi morali , kako kažu Dubrovčani : “Sa svakim lijepo , sa nikim iskreno”

 

Štef

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *