LEKSI (KOLUMNA)

Oprostit ćete mi na mojem zanimanju za moju bivšu  stranku , pa makar ona bila i marginalna , kao što je danas HDZ u gradu Čakovcu.  Upravo sam saznao da je gradski HDZ složio početak liste za lokalne izbore i kao što je prije obznanjeno na na čelu je predsjednik gradskog  HDZ-a Aleksandar Makovec ( Leksi) , a za zamjenike su nominirana dva intelektualca i po meni  ljudi koji bi morali biti na listi  broj jedan , a to su Boris Kučanski ( HDZ ) i Bruno Matotek ( HRAST ). Gospodina Kučanskog ne poznajem dovoljno i nikad sa njime nisam komunicirao , ali sam čuo da je vrlo pristojan i samozatajan čovjek sa mnogo znanja koje je u njegovom slučaju neiskorišteno.  Bruno Matotek pak je jedan svestran  visokoobrazovan intelektualac , koji bi  da je na čelu liste umjesto , ofucanog  i “ofurdanog” Leksija  polučio trostruko bolje rezultate , ali kako mi je rekao moj prijatelj  Zoran; pa znaš kak je Leksi tvrdoglav , on nikoga ništ ne pita , a i mene  skroz ignorira , a ja sam mu hodao skupljat glasove za predsjedničku kampanju. Ali kolko znam  , reče mi Zoran  , niti mu nitko neće biti na listi , pak mi se čini da je uspio nagovoriti uglednog kirurga Kozjaka.  A za ostali dio liste morat će raspisati natječaj  ili staviti svoju rodbinu na listu  ukoliko ih ima dovoljno. No mislim da sam se previše dugo bavio sa listom HDZ-a.

Niti druge liste za grad nisu puno bolje. Tako je HNS da bi ispunio svoju obavezu , na čelu  liste stavio gospođu Cividini , koja za četiri godine  upravljanja ŽUC-om  nije napravila ništa. I tako su valjda dogovorili  HNS i SDP  da se ona malo predstavi  javnosti bez namjere da pobijedi. Ostali Kovačovi protukandidati biti će samo garnirung na slavljeničkoj  torti trilinga   KOVAČ-MEDVED-VIDOVIĆ. Ali možda ipak nije za oporbu u gradu sve izgubljeno  opojavom liste  dr. Andreje Bogdan  i njezine nezavisne liste sa puno uglednika  i etabliranih građana  koji su već puno učinili za naš grad , a još će puno učiniti, na svim poljima  društvenog života.  Bez te liste kampanja bi u gradu mogla biti dosadna.GO HDZ

Kampanja neće biti niti malo ostrašćena jer barem dva kandidata su sedamdesetogodišnjaci , a ostale kričipetre narod ne uzima za ozbiljno. Dakle kako bi se športski reklo  tip jedan ( Kovač)  Danas,  nedjelja (23.04.2017) vidio sam na dvije stranice Jutarnjeg lista  pobjednički nasmješenog Mladena Novaka , počeo je sa modernom invazivnom kampanjom  koja se ljepi za poglede birača , i ako tako nastavi  imat će Matija ozbiljnog  takmaca  bez obzira na dosadašnju percepciju u javnosti , o nepobjedivosti. Napeto čekamo početak kampanje. 

Upravo sam danas čuo kako su se  Štef Kovač i Mladen Novak  podobrikali i već se niti pod stolom ne  “ričeju”.

Skoro sam nešto zaboravio. U HDZ-u  ne mogu smiriti glavnog japu ( Marodi) , navodno vodi antikampanju protiv kandidata  svoje stranke  u Donjem Kraljevcu  Kristijana Baranašića.  Jedni pak veliju da mu time samo pomaže , jer govore  Marodi se sasvim razgolitio.

 

Štef.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *