Tribinom i izložbom na temu očuvanja kulturne baštine prikazana važnost udruga žena za Međimurje

Međimurje ima brojne udruge čije su članice žene koje svojom aktivnošću i svestranošću pridonose kvalitetnijoj i boljoj zajednici, a značaju žena u današnjem društvu, ne samo unutar obitelji, već i… Pročitaj više.

Nova vizija zgrade Scheier – prostor namijenjen zajedništvu i kreativnim idejama

Platforma za Društveni centar Čakovec kao prijavitelj i Međimurska županija kao partner udružile su se na projektu „Nove prakse – sudioničko upravljanje zgradom Scheier“ koji sufinancira Europska unija u okviru… Pročitaj više.

Godišnjim koncertom obilježen uspjeh Ženske vokalne skupine KUU Veseli Međimurci

Ženska vokalna skupina kulturno umjetničke udruge „Veseli Međimurci“ održala je tradicionalni godišnji koncert kojim je zahvalila svim podupirateljima, prijateljima i donatorima na podršci, a sve posjetitelje u ovo predblagdansko vrijeme… Pročitaj više.

Međimurska popevka na UNESCO-vom reprezentativnom popisu nematerijalne kulturne baštine čovječanstva

Na sjednici UNESCO-ova Međuvladina odbora za nematerijalnu kulturnu baštinu održanoj u srijedu, 28. studenog 2018. godine, u Port Louisu, u Republici Mauriciusu, međimurska popevka, tradicijski napjev Međimurja, kao samostalna nominacija,… Pročitaj više.

Rječnik preloške skupine govora Đure Blažeke predstavljen u njegovom rodnom mjestu Čehovcu

U prepunoj dvorani društvenog doma u Čehovcu održana je promocija Rječnika preloške skupine međimurskog dijalekta, prof.dr.sc. Đure Blažeke. „Prošle godine definirali smo kako će se 26.listopada obilježavati dan mjesta Čehovec.… Pročitaj više.

Izložbom „Kroz stoljeća lokalnog međimurskog tiska“ započeo Mjesec hrvatske knjige

„Kroz stoljeća lokalnog međimurskog tiska” naziv je izložbe koja je otvorena u Knjižnici „Nikola Zrinski“ Čakovec. Izložba je označila početak aktivnosti koje Knjižnica organizira u okviru obilježavanja Mjeseca hrvatske knjige… Pročitaj više.

TO „Zvon“ Mala Subotica i TS Belica brane boje Međimurja na državnoj smotri tamburaških orkestara

U organizaciji Kulturno umjetničkog društva Mačkovec, ove je nedjelje održana 24. Županijska smotra tamburaških sastava, KUD-ova, HKUD-ova, KUU-a i tamburaških orkestara Međimurja. Predsjednik Organizacijskog odbora smotre Ivan Ujlaki pozdravivši sve… Pročitaj više.