KONZULICA

Prošlog smo tjedna bili pozvani u Županiju na novinarski doručak. Pozvala nas je bivša hrvatska konzulica u Pečuhu  gđa. Vesna Haluga koja se vratila nakon isteka  mandata u svoju  “bazu” , na radno mjesto pročelnice ureda župana. Bilo je to lijepo i zanimljivo druženje , koje je pokazalo kako mi slabo  poznajemo  susjednu nam Mađarsku i kako vjerujemo samo ono što nam briselska promidžba servira.  Uz smireni diplomatski rječnik predstavila nam se kao buduća suradnica novinara i medija i da će ubuduće ta praznina u županiji biti adekvatno popunjena. Mislim  da bi takav ured trebao oformiti i grad Čakovec , kako se ne bi potencijalni novinarski znatiželjnici odbijali od neraspoloženog i mrzovoljnog Davida , jer David bi morao raditi “ozbiljne poslove” za koje se školovao , a na tom bi se mjestu “šikala” elokventna i nasmiješena dama. Svakako moram gradonačelniku savjetovati tu ideju, možda je prihvati. Da rezimiramo ; od druženja u županiji , gdje nas je došao pozdraviti i župan , očekujemo odličnu suradnju sa županijom odnosno njezinim službama.

Što nam se događa u miloj nam domovini:  bijela ljiga  packe djeli hrvatskoj vlasti zbog izbora u Bosni i Hercegovini. Sad  mu više niti židovi ne vjeruju da u svakom Hrvatu čuči ustaša i antisemit. Ipak se uz vlast oglasio i “MOST” , koji je vrlo konkretno i jasno rekao što misli o izboru “hrvata” Komšića za člana predsjedništva BIH-e. Iako sam dosad mislio da će ipak Europa i Amerika nešto učiniti da se poštuje Ustav BIH , ali ništa. Europa hoda bez gaća i karaktera , a onaj klaun Tramp ucjenjen od Rusije i Putina , mudro šuti i polako rastače Europu i NATO , te čeka novi susret sa KIM JONG ILOm i Putinom pred kojim skakuće kao pudlica od animir dame.

Glavni tajnik NATO-a biva primljen kod Vučića na nivou šumadijskog poštara, a onda dođe u Hrvatsku  gdje ga mi primismo na dostojanstven način.  Mislim da Tramp ipak neće uspjeti razoriti sve zapadne strukture , jer na sreću SAD nije samo Trump  već nešto mnogo više.  Mislim da je Ukrajina izgubila i Donbas  jer nastave li sa ovakvim tempom uništavati skladišta , ukrajinci bi se uskoro   mogli boriti lukovima i strijelom , a sva pomoć koju dobije od zapada  bude pokradena od oligarha prije nego dođe do državne kase.  Slično kao kod nas u prijašnjim vremenima. Sad je puno bolje , nemaju već kaj vkrasti.  

Stari lisac Končar čeka da mu Uljanik sam padne u ruke kak zrela kruška , jer država mora taj vruči krumpir nekam baciti , a i oni koji su ga očerupali možda prođu bez kaznene odgovornosti  , a tak je to u “državi Danskoj”.

 

Štef

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *