K O R O N A

Živimo u vremenu potištenosti , u vremenu nespokoja koje ja kao čovjek s puno godina na leđima ne pamtim. Svi se pomalo uvlače u sebe strahujući za svoju egzistenciju , a time za budućnost. Da živim u Njemačkoj ne bi tako crno gledao u budućnost jer tamo zemljom upravljaju visokokvalificirani političari , a kod nas nažalost prodavači magle i zabavljaći naroda , kojeg sile na kiseli osmijeh. Većina njih koji upravljaju stotinama milijuna kuna , u predpolitičarskom životu nisu niti piceke uzgajali , a sad rasturaju općine , gradove , županije pa i državu za milijarde kuna pa čak i eura.

Kovač Stjepan

Promatram malo naše okruženje , jedino se kod nas može postati gradonačelnik ili čak župan a da nije potrebno nikakvo predznanje , pa makar da si prodavao klanfe ili čavle. Neki od ministara su svoja znanja sticali tako da su prodavali plastične auteke po prošćenjima , a neki ni to. Nadao sam se da više neću morati pisati kritičke osvrte na našu političku elitu , ali sam se prevario i mislim da ću kritiku morati izoštriti jer oni i dalje voze po starom. Dok ide , ide pa makar bremzamo v breg. Političke stranke ne trpe unutarstranačku diskusiju , a kamo li kritiku. U HDZ – u je Stier nešto pokušavao , ali su ga odmah detronizirali. Tako je i kod svih ostalih stranaka. Nikad nismo napravili lustraciju , tako je prošla komunistička lustracija sa očeva na sinove ili pak rođake. Trebat će se izmijeniti čitava generacija da se nešto pokrene sa mrtve točke. Svi pričaju o preustroju političkog sustava, a niko se ne usudi dirati u bezbrojne općine , niti u minijaturne županije koje postoje samo za uhljebljivanje podobnika političkih stranaka. A kad jednom zasjednu na položaje ne da ih se iščupati sa vlasti makar i sa korijenjem zgrabe se za stolicu kao da su zavareni za nju.

Počeli smo izjedati samu supstancu gospodarstva , ali to nikoga baš i ne brine. Političke uhljebe baš briga što nemaju nikakve rezultate svog rada , već da li su se dovoljno ugurali u guzicu svojih pretpostavljenih.

Mladen Novak

Jedini čelnik u SDP-u koji nije na grbači svoje društveno političke zajednice (M. N. ) , već je na udaru svojih partijskih drugova. A zašto ? Pitate se ? Zato što privatni poduzetnik ne ovisi o volji partijskih struktura i šefova u njima. Prigovaraju mi što ništa ne kritiziram svoje bivše stranačke prijatelje. Ja mislim da ne treba kritizirati nešto što ne postoji. U Međimurju, ja mislim , HDZ niti ne postoji. Cijelu stranku Darko vozi u torbi svaki utorak za Zagreb , a u petak iz Zagreba v Čakovec. Martin v Zagreb , Martin iz Zagreba.

Cijelo međimursko gospodarstvo vrijedi kao jedna malo bolja firma iz Zagreba , tak da niti štete u međimurskom gospodarstvu ne mogu biti velike. Nešto sam čuo da će država smanjiti plaće uhljebima na svim razinama od općina , gradova i županija , svakako mjera za pozdraviti.

Lijep pozdrav i čuvajte se od korona ili verona virusa !

Štef

Jedna misao o “K O R O N A”

  1. – E moj gazda, to već čekam godinama, kada će netko od funkcije, objaviti ovakvo objašnjenje, jer svaki čvrsto sjedi na svojoj stolici i čuva nju za sebe – Ti si se ukoražio i svima rekao u brk, neka to i svi ostali žitelji znaju, osim onih koji sjede na toplim stolicama, da je rukovodeći kadar slab i nedovoljno obrazovan te spominješ nekakvu lustraciju, ali problem je o tome, što je bivši komunistički kadar bio naj školovaniji, koji je prošao kroz više redovne škole i posebne gospodarske seminare pa su u određenom vremenu bili kao najsposobniji i naj perspektivniji za vođenje gospodarstva i uprava. Među takve su se “ugurali” oni, koji su po prirodi bili “uvlakači i ulizice” iako i nesposobni za upravljanje, koristili su člansku iskaznici po koje stranke, a znano je čije najviše pa su i firme doveli na propast -Hvala Ti, što si spomenuo ovu istinu i budi i dalje takav, čvrst, realan, točan i jasan !

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *