JEDNAKOST

Čitam u jednim dnevnim tračerskim novinama , koje po stilu pisanja liče na negdašnju ARENU , koju su uređivali penzionirani milicajci , da je presuda za nesavjesno liječenje otišla u zastaru. Ta tiskovina sad leleče za tim , kao da bi pacijent odmah ozdravio da je liječnik otišao u zatvor. Liječnici koji imaju najduže školovanje i najteži rad , primaju relativno male plaće , a za svaku i najmanju grešku visi im mač nad glavom. Dok za komparaciju uzmemo suce koji imaju činovnički posao i za svoje greške nikome ne odgovaraju i pravno su zaštićeni da se njihove odluke ne smiju niti javno propitivati. UŽAS!! U drugim civiliziranim zemljama liječnici niti ne mogu kazneno odgovarati zbog nenamjernih grešaka.

U našoj nezreloj demokraciji na udaru državne represije su sada novinari , a glavni progonitelj je državna televizija te pojedini ministri. Te strukture koje se nisu maknule od vremena socijalističke izgradnje , taj mentalni sklop prenose na mlađe generacije. A što se događa u našoj maloj sredini. Župan silno burka političku scenu u cijeloj državi najavom kandidature za EU zastupnika.

U županiji je kao što sam zadnji put najavio veoma živo. Na svim poljima se nešto zbiva od gospodarstva , kulture , športa. Dovlače se novci iz fondova EU , ne znam gdje se je Matija to sve zaškolal , tak da mu je gospođa Kolinda potepala “Moj dragi Matija” , tak da su lokalni HDZ-ovci pozelenili od jala. Oj Kolinda zakaj nisi Vladeka ili Tončeka pitala kaj buš rekla u Međimurskoj županiji. Draga predsjednice , drugi put kad ideš u Međimurje , moraš sa svakako brifirati u Donjem Kraljevcu kaj buš pri nama govorila.

A kaj dela naš grad Čakovec i gradonačelnik. Ništ nisam čul niti dobro nit hudo. Napisal bi negda Krleža ; Čakovec spi , kupinec čkomi, a vreme leti…..

Štef.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *