JAVNOST

Slabo pratim lokalne medije pa me svaki put iznenadi kad me poznanici  nešto pitaju o politici u našem gradu ili županiji , uvijek me iznenade sa nečim što nisam znao.  Tako me moj prijatelj  Toni koji stanuje u zgradi uz teniske terene pita neki dan ;” Štef pa kaj se događa vutom našem Čakovcu?    Pa ti znaš da su u zgradi  pored moje  štenge za ulaz napravili na “trotoaru” , na pješačkom prolazu , pa sad ljudi skaču prek štengi kad prolaze pokraj zgrade.  Protestirali smo kod gradonačelnika  ali ništa , i sve mi se čini da arhitekti v gradu delaju kaj očeju  ili morti  kaj nečeju ali moraju , isto tak na početku  Gajeve ulice  balkon od  poslovno stambene zgrade  nalazi se iznad pločnika , a time je uzurpiran gradski prostor.  I opet nikom ništa.  Čakovčanci su postali imuni na sve marifetluke koje čini gradska vlast , i za sve im je šecko-jeno  jer izbori su daleko , pak se eventualni koji nemirni duh do izbora triput smiri.  Gradonačelnik nam je nedugo prezentirao  prenamjenjene  gradske neizgrađene prostore. Na igralištu iza Macanovog doma  dovlekel bude  MCdonaldsa , na taj su gradonačelnikov plan svi digli graju , a ja pak mislim da je to gradonačelnikov  jedan od rijetkih pravih poteza, dok prostor na bivšem MTČovom igralištu mislim da je preatraktivan za spavaonice.  Na tom bi eksluzivnom gradskom prostoru  morao biti i atraktivan sadržaj  koji bi  trajno gradu donosio dividendu. Mislim da gradonačelnik nebi smel zbog jedne šnicle kravu zaklati.

 

 

Šef SDPa  Bernardić nedavno je u Čakovcu predstavio svoj program. Cijeli program svodi se na jednu rečenicu : “Plenkoviću  gdje su pare?” , i ja mislim da je ta umotvorina kesizubca  Davora sasvim dovoljna, a zašto je to došao baš izreći u Čakovcu , zato jer ga još jedini međimurci žele slušati. Kak mu velikom brzinom  rasipa se članstvo  ostat će samo Komadina , doktor Rajko i glavati Peđa.

A kak stojimo sa HDzajcima ?  Plenkija ne napuštaju članovi  niti ministri , on ih sam v rit vritne  dok završiju svoj posel , a na rastanku za njima lije krokodilske suze , tak da ću mu slijedeći tjedan poslati dvije posude za suze.

Načuo sam da je naš Darko kandidat za Dalićkino mjesto  , pa makar sam sa njim u sporu i prijeporu  ipak me ta vijest malo i obradovala , unatoč svemu više bi pridonio  Međimurju , jer kod nas postaje sve  kako bi dalmatinci rekli “boćatije”.  

Drago mi je bilo čuti gradonačelnika Varaždina  ; Moramo sve poduzeti da po broju noćenja  Varaždinska županija  dostigne Međimursku  , ipak smo po nećemu ispred varaždinske županije , to me neizmjerno veseli.

Štef.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *