Izviješće PU Međimurske

Za srijedu, 2. kolovoza 2017. godine

DOVOĐENJE U OPASNOST ŽIVOTA I IMOVINE OPĆEOPASNOM RADNJOM ILI SREDSTVOM

 

Noćas, (3. kolovoza) nešto poslije ponoći u Murskom Središću, Ulici Sitnice, nepoznati počinitelj u hodnik obiteljske kuće, vlasništvo 54-godišnjaka,  ubacio je staklenu bocu sa zapaljivom tekućinom, koja se prilikom razbijanja zapalila, a plamen je djelomično zahvatio namještaj i elektroinstalacije. U trenutku događaja u kući se nalazilo dvoje ukućana, koji su sami uspjeli ugasiti požar.

Kriminalistička istraživanja se nastavljaju kako bi se utvrdile sve okolnosti ovog događaja te utvrdio počinitelj.

Za utorak, 1. kolovoza 2017. godine

DOPUNA INFORMACIJE ZA KAZNENO DJELO DOVOĐENJA U OPASNOST ŽIVOTA I IMOVINE OPĆEOPASNOM RADNJOM ILI SREDSTVOM Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 49-godišnjak s područja grada Mursko Središće, počinio kazneno djelo „Dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom“.

Sumnja se da je noćas (3. kolovoza), nešto poslije ponoći u Murskom Središću, Ulici Sitnice, u hodnik obiteljske kuće, vlasništvo 54-godišnjaka, ubacio staklenu bocu ispunjenu benzinom u koju je umetnuo vezicu za vezivanje obuće i potom ju zapalio. Nakon razbijanja boce došlo je do zapaljenja benzina te se plamen proširio na okolni namještaj i elektroinstalacije. Time je doveo u opasnost dvoje ukućana koji se u tom trenutku nalazi u susjednoj prostoriji te su brzom reakcijom uspjeli sami ugasiti požar.

Uz kaznenu prijavu uhićenik će se zakonskom roku predati pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske.

 

 

 

DOPUNA INFORMACIJE ZA KRAĐU

 

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 27-godišnjak s područja općine Podturen, počinio kazneno djelo krađe.

Naime, u subotu 17. lipnja u ranim poslijepodnevnim satima u Podturnu, na ulici u Lončarevom   naselju,   iz muške   torbice  ukrao  je  mobitel  („Samsung Galaxy“)  i  time 24-godišnjeg vlasnika oštetio za 1.200 kuna.

Policijski službenici Policijske postaje Mursko Središće tijekom istraživanja oduzeli su mobitel od osumnjičenog i vratili ga vlasniku.

Protiv osumnjičenika podnijet će se posebno izvješće nadležnom državnom odvjetniku, kao dopuna prethodno dostavljene kaznene prijave protiv nepoznatog počinitelja.

 

 

 

PADOVI

 

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je u utorak, 1. kolovoza oko 20 sati 30 minuta u Okruglom Vrhu, 54-godišnjak gurano bicikl ulicom te je zbog utjecaja alkohola (1,72 promila) u jednom trenutku izgubio ravnotežu i pao na kolnik. Vozilom hitne medicinske pomoći prevezen je u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje je utvrđeno da se prilikom pada teško ozlijedio te je zadržan na liječenju.

O događaju dostavit će se izvješće nadležnom državnom odvjetniku.

 

INFORMACIJA

 

PU međimurska sudjelovala na 53. Porcijunkulovu

 

I ove godine, održavanju jedne od najvećih kulturno-turističkih manifestacija u sjeverozapadnom dijelu Hrvatske, raznim edukativno-preventivnim aktivnostima pridružili su se i policijski službenici Policijske uprave međimurske.

Više informacija na poveznici, http://medjimurska.policija.hr/MainPu.aspx?id=264566

 

pum

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *