IZSELJAVANJE

Svakodnevno preko dalekovidnice  gledamo prenemaganja državnih uglednika kako svakodnevno čine velike napore kako bi nam bilo bolje , kako stalno donose  nove zakone za poboljšanje života građana , međutim stvarnost je sasvim nešto drugo. Mislili smo kako ćemo ulaskom  u europsku uniju brzo krenuti u    gospodarski i svekoliki  napredak. E kad bi umjesto hrvata ove prostore obitavali nijemci ili pak šveđani  to bi sigurno bila prosperitetna zemlja , ali dok smo mi hrvati sa ostacima jugonostalgičarskog mentaliteta  vjerojatno će  Hrvatska i dalje biti zaostala vukojebina. Možemo mi , odnosno Sabor donositi bilo kakove zakone kad ih većina ne želi provoditi sa raznoraznim opravdanjima.

 

 

 

 

Zato tu država mora oštro poštivati zakone o pretvorbi i privatizaciji  pa iz rezultata tih izvida  te na kraju i presuda  puniti socijalne fondove ,tako da među tisućama ovršenih ima i mnogo  profesora  intelektualaca koji od svog rada ne mogu živjeti.  Tako mnoge države primjenjuju zakone gdje građani  kazne , razne pristojbe i  takse plaćaju prema svojim prihodima , tako da se tu izbalansira nezadovoljstvo ljudi prema vlastitoj državi . Klima u društvu bi se malo relaksirala kad bi država onim tajkunima  koji su do imovine došli “mukte”  uvela porez na  extraprofit  kao što su  uvele neke države.

Pojedine institucije ( FINA , sudovi , porezna , javni bilježnici …) prerevno i bezosjećajno provode restriktivne zakone , pa čak  u zakonima čitaju i ono čega u zakonima nema. Mnoge anomalije društva trebali bi uklanjati  sudovi i državno odvjetništvo , ali oni umjesto da se bave krucijalnim problemima  bezakonja , oni se bave Bandićevim klupama za Željku Markić , Mamićevim transferima  i kako utažiti niske pobude javnosti , a posebno medija , a glavni problemi i nezadovoljstvo građana dolazi iz socijalne nejednakosti  što pojedinci i skupine imaju previše bez zasluge  svog rada , te nezainteresiranog USKOKA  i DORH-a , a vlast nas uvjerava kako nam je jako dobro , samo mi to još nismo shvatili.  A oporba ?  Oni se bave samo sa partizanima i ustašama , smješni su uistinu su smješni…

“Lezi pod palmu i uživaj !  Zimmer frei !!”

 

Štef

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *