IPAK SE KREĆE

Kada smo već očekivali da će u ovoj državi sve ostati po starom ili po onoj “popapala maca” , ipak današnjim i sutrašnjim uhićenjem ( Eppur si muove) stvorit će se uvjeti za ozdravljenjem našeg društva , pa da se na tome neće  stati , da će na  red doći  i oni “sitniji” koji su “kupili” bez novaca poduzeća uz pomoć takozvanih “menađerskih” kredita , što jest  ući u vlasništvo  financijskom akrobatikom bez prebijenog eura.

Proces u slučaju “AGROKOR”  sigurno će otvoriti i sve začepljene kanale prema “manjim” firmama i ukupnom pretvorbenom kriminalu  , gdje su se zaobilazile  zalihe robe i repromaterijala , ne upisujući ih u poslovne knjige. Tako su si te takozvane  tehnomenađerske  ekipe  stvarale početno bogatstvo , a u stvari to su bile  pljačkaške udruge ili popularno  rečeno  zločinačke skupine. Tako danas  ti kriminalci bijelih ovratnika  kreiraju lokalnu  pa i državnu politiku , kreiraju zakone ,  a na kraju su društveno neosjetljivi , dok im se djeca šepure u debelim autima , a radnicima daju minimalac nedostatan i nedostojan  , lišen svakog dostojanstva  , bešćutnost i bezskurpuloznost im je glavna karakteristika.

Obični ljudi godinama sa gnjevom trpe taj  teror bahatosti , koji vide kako se djeca tih tajkuna igraju milijunima na burzama , dok oni koji su godinama sa malim plaćama stvarali ta poduzeća , sad sa nikakovim mirovinama ne mogu unučadi kupiti čokoladu za rođendan.

U državi za koju su mnogi umirali , mnogi se razboljeli  , postali smo kao u Indiji  najniža kasta . Tužno da tužnije ne može biti. A kako je kod nas u Međimurju?

Naoko sve je u redu , osim što i u Međimurju imamo tih tajkuna, ali još je gora stvar nego u ostatku Hrvatske. Naši nas političari dobrom promidžbom svakodnevno obasipaju sa hvalospjevima , kako smo mi  radni , kako smo pametni i valjda jako lijep , ali nikako nam ne žele reći istinu , da smo županija sa najnižim plaćama u državi, sa najmanjim mirovinama , a sa gotovo najvećim cijenama komunalnih usluga. Prema najnovijim istraživanjima iu EU-e prva smo županija po nepotizmu u javnoj upravi , a neslavno mjesto po tome pripada gradu Čakovcu  , gdje se  bez pripadnosti  SDP-u ,ne može dobiti posao , a preko polovice u gradskoj upravi su bespotrebni uhljebi i još k tome rodbinski povezani. 

Ako se uistinu brzo nešto ne promjeni u Međimurju će ostati samo načelnici i gradonačelnici i romi na socijalnoj skrbi države.

Štef.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *