Interkulturalno druženje u Međimurju u sklopu programu EU Erasmus+ pozdravio i međimurski župan

Grupa mladih Međimuraca okupljena oko Centra za mlade Čakovec u ljeto 2016. godine sudjelovala je na desetodnevnoj međunarodnoj razmjeni mladih u Nizozemskoj na projektu na kojemu su, osim Hrvata i Nizozemaca, sudjelovali i mladi iz Španjolske. Prepuni dojmova, mladi su napisali projekt međunarodne razmjene te ga prijavili na program EU Erasmus+ naziva Explore, Connect and Coach ( Istraži, poveži se i poduči ) kojeg su u periodu od 31. srpnja do 7. kolovoza ove godine odlučili realizirati upravo u Međimurju. Tom prigodom župan Međimurske županije Matija Posavec ih je posjetio u prostorijama CEZAM-a u Starom Hrastu.

Međimurje domaćin mladim Europljanima!

U projektu koji zajednički provode CEZAM, španjolska udruga mladih EKHI i nizozemska udruga mladih IPA sudjeluje 26-ero Nizozemaca i Španjolaca koji upoznaju znamenitosti, povijest i kulturu Međimurja, a sve kroz proces istraživanja, učenja te međusobnog povezivanja i suradnje. Kulturološke sličnosti i razlike, razmjenjivanje iskustva, prenošenje znanja te zajednički brainstorming, zasigurno će rezultirati novim idejama i suradnjom u godinama koje slijede.

Međimurski župan podržao je projekt sjajnih mladih ljudi te dao podršku ovakvim i sličnim projektima koji se provode te koji će se i ubuduće odvijati kroz program Erasmusa i međusobne europske suradnje mladih. Uz ugodno poslijepodnevno druženje s Posavcem, mladi Europljani prenijeli su svoje dosadašnje utiske te pokazali svoje znanje hrvatskog jezika kojeg su stekli kroz edukaciju i druženje. Susret je zaokružen zajedničkom fotografijom i obećanjem da se u Međimurje zasigurno vraćaju.

      

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *