IDS

Nikada nisam imao osobito mišljenje o Čaćićevom političkom djelovanju , a svojim izjavama i nekonvencionalnim držanjem čak me i iritirao. Gledajući neki dan VTV morao sam se složiti 100 % sa njegovim opservacijama na račun aktualne situacije sa našim brodogradilištima 3 Maj i Uljanik. Naime IDS kao neprikosnoveni dugogodišnji vladar Istre ispostavio je hrvatskom narodu , radnicima , seljacima , gospodarstvenicima račun od nekoliko milijardi kuna koje će hrvatska država i hrvatski narod platiti. Oni će i dalje po starom dobrom običaju kukati kako ostatak Hrvatske iskorištava Istru i na krilima iredente skupljati političke poene na račun ostatka Hrvatske. Naši državni organi sa nevjerojatnom upornošću zaobilazili su u svojim istragama Pulu i IDS-ove dužnosnike. Zbog takvog ponašanja ta bulumenta toliko se osilila da su pojedini ogranci IDS-a počeli već sanjati i javno isticati nekakve karte Istre bez Hrvatske.

Državni tužitelj hapsi i drži u pritvoru ljude koji su se malo igrali sa SMS porukama , a glavu okreće od očiglednog kršenja zakona nedodirljivih IDS-ovaca.Već u svojim prijašnjim kolumnama napisao sam kako je ministar Darko Horvat u velikoj potrazi “za bandistima” koji će za dobrobit hrvatske države odsvirati posmrtni marš Uljaniku i 3 Maju. To bi bilo najbolje za hrvatsku državu i njene građane.

Jer dok će IDS-ovci biti i bili su glavni kreatori kadrovske politike u Uljaniku , sada kao i Juda peru ruke , svaljuju sav teret svojih nepodopština Uljanikovih i ne samo Uljanikovih na teret hrvatskog naroda. Moram isto spomenuti jednu misao našeg gradonačelnika Kovača koji je u Saboru rekao da u Međimurju radi 2 put više metalaca nego u Uljaniku i 3 Maju , a država im nikada nije dala niti lipe, stoga je i razumljiva konsternacija građana , umirovljenika , liječnika , učitelja takvim postupcima i vlade koja je pod krinkom održati brodogradnju zagrizla očigledno prevelik zalogaj.

Svi očekujemo već od ove vlade da počinje jedankopravno gledati na sve građane i regije. Nekoji dan sam slušao kako je mijaukao u Čakovcu saborski zastupnik Kajtazi kojem su međimurski romi svojim glasovima osigurali saborski mandat , nakon što je međimurski župan Posavec odlučio uvesti reda u sferu socijalne pomoći za rome. Uistinu jedanput i odnekud treba početi i čestitam na takvim potezima.

Štef.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *