GALERIJA II

Mesec dni su po gradu , po cvjetnjacima  od rotora  bile črlene  brojke „2“. Si smo mislili da bu to nekša izložba cvijeća  ili pak nekša akcija za ženska prava  ali kad smo vidli plakate  shvatili smo da se otpira  još jedna  „galerija“  i to ona o kojoj je  na gradskom vijeću  govorio gradonačelnik  kao važnoj  investiciji  Grada Čakovca , a kad sam bolje provjerio , gradonačelnik je u toj investiciji   bio samo „navijač“ , ali njegov doprinos je za današnje prilike  nemjerljiv ,  naime koliko sam imel za čuti  nije niti malo bremzal v breg.

Čak čujem da su gradski  arhitekti sa paperom i klajbasom  hodili z Đurkinom i crtali stezice i cestice  de im je Zlatek rekel.  Tak se zdiže investicijska klima.  I konačno je osvanuo taj  dan  , četrtek 22 mart , i  kak je Zlatko naručio  bilo je lepo vreme.  Ja sam stigao dok su se službene ceremonije bile gotove  , ali ono kaj je mene  zanimalo to sam videl.  Na kavici sam videl elitno društvo:  gradonačelnik  sa svoje dve sjene  Medekom i Zokijem , dalje su sjedili prijatelji iz Benkovca , znam da se jedan zove Kutija , a za drugoga  neznam morti se zove škrneclin ili tak nekak , dalje je posebno preštimano sedel saborski zastupnik iz Pleternice  Lucić zvani „novinar“.   Mel  sam za čuti ali ne znam baš dal je prava božja istina da su te dečki dopelali gradonačelniku poklon  „perilicu“  ali ne za veš prati nego za nakaj vrednešega. I onda kak nije bilo mesta  vuni na terasi za sesti si , dišel sam nutri  v kafić da si odmorim to svoje ogromno umorno telo , a kad tamo  prvi međimurski milicajec Sokač , a kraj njega  glavom i bradom lovac na ratne zločince Faber. Protrnem ja od straha i nisam već mogel normalno govoriti , već sam govoril kak ministar Božinović , kak da so mi zadnji cajti i da bom saki  trenutak  hahnul , zato kre ministra  sa sake strane stoji po jedan medicinar iz hitne za saki slučaj.

Ne znam kaj Faber dela v Međimurju , ali znam da saki put prije nego se vrne v Zagreb  nekoga pošleju v Remetinec , mislim si mislim , po koga je ve on došel ?  Po cigane sigurno ne  jer  zima minjovle , a  cigani iliti romi na protuletje idu vum z rešta , a pred zimu se javljaju v rešt. Po župana ?  Ne  pa on je tak benigni  kak prvopričesnik.  Po gradonačelnika ?  Ma ne , on ima jaku nebesku zaštitnicu svetu  Snježanu  T. A. , koja kak čujem stalno moli za njega. 

Tak da je i tu se čisto. Morti  pak je   Faber  došel v Međimurje , jer je u MUP-u v Zagrebu velika gužva, brščas bi to bilo to.

 

Štef.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *