EVROPA

Već dugo je jasno da je Europa gospodarski div sa petsto milijuna žitelja , ali politički i vojni patuljak  koju nitko svjetski relevantan  politički i ini čimbenik ne doživljava ozbiljno , čak niti geografski patuljci poput Mađarske , Slovačke , Češke….. Ne drže se svojih odluka  europskih birokrata , a sad poslije brexita  Velike Britanije i ta mala ozbiljnost i vojna moć potpuno je nestala.  Amerika i Trump voze svojim kolosijekom u politici prema Rusiji i njezinom vođi Putinu koji nevjerojatno liči na Hitlera uoči drugog svjetskog rata.  Krade tuđe teritorije , podržava destruktivne i autoritarne režime diljem svijeta , a na domaćem planu  nestaju svi oni koji žele demokratsku Rusiju.  Međutim Putinu na ruku ide i demokratski deficit ruskog naroda zbog življenja desetljeća pod komunističkim diktatorom. Putinu takovo vladanje omogućava politička podjela u Americi i već poznata 

Chamberlinska politika Europe , koja je za šaku plinskih eura  spremna prodati Ukrajinu i slobodarski duh ukrajinskog naroda  koji pati i zbog nesposobnog i korumpiranog vodstva.

Porošenku i njegovoj oligarhiji jedini je pravi zaštitnik Amerika  kojoj je u interesu  održati cjelovitu  Ukrajinu i osposobiti je za put samoodržavanja. Odličan je potez naše predsjednice o inicijativi  triju mora , da se ipak zna da u Europi ima i drugačijeg razmišljanja od onog gospode Merkel i Macrona. Iako je Njemačka bez ispaljenog metka osvojila Europu  , ali iz ponašanja Poljske , Mađarske , Slovačke i Hrvatske  vidi se da ju nije pokorila , a to je vrlo važno. Podrška Njemačke  Srbiji i pritiskanje Hrvatske osveta je njemaca Hrvatskoj za njezino suverenističko ponašanje unutar EU-a , ali je to dobar potez Merkelice što pomaže Vučiću da se nježno otrgne čeličnog  Putinovog zagrljaja.  Zato je i smijenio Nikolića  , postavio sebe za predsjednka , a “hrvaticu” Anu Brnabić za premijerku  , tako je u tom kolopletu događanja riješio tri problema; rješava se Putina , smanjuje moć pravoslavne crkve na politička zbivanja u Srbiji i ulazi u zagrljaj gospođe Merkel  koja ga želi  promovirati u novog Tita na Balkanu.

 

 

Štef

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *