Europskim projektima ususret novoj suradnji Szigetvara i Međimurja

U Muzeju Međimurja Čakovec održan je inicijalni sastanak kao priprema za prekogranični projekt operativnog programa Interreg Mađarska-Hrvatska 2014.-2020., a koji će spojiti Međimursku županiju i Grad Szigetvar. 

Zamjenica župana Međimurske županije Sandra Herman, gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač, voditelj Turističke zajednice Međimurske županije Rudi Grula, pročelnik UO za društvene, protokolarne i europske poslove Čakovca David Vugrinec uz ravnateljicu Muzeja Mašu Hrustek Sobočan, ugostili su izaslanstvo mađarskog Szigetvara na čelu s gradonačelnikom dr. Peterom Vassom.

Sastanku su također prisustvovali ravnatelj Mađarskog instituta u Zagrebu dr. Denes Sokcsevits, ravnateljica tamošnjeg muzeja Kornelia Sojko Sinjkovic, akademski kipar Vanyur Istvan i prevoditeljica Aniko Der. Predstavnice Muzeja Čakovec bile su još i kustosice Branka Marciuš i Ana Šestak te voditelj marketinga Zlatko Bacinger.

 

Kulturno-turistička suradnja između Međimurja i Szigetvara!

 

Suradnjom Čakovca i Szigetvara te njihovih matičnih muzeja žele se osmisliti kulturni projekti, unaprijediti kulturno–turistička suradnja, ali i provjeriti mogućnosti dinamičnijeg korištenja europskih fondova. „Ova suradnja samo je nastavak dobre prakse te početak još boljeg međudržavnog povezivanja u turističkom, kulturnom i enogastronomskom segmentu. Voljela bih da osmislimo plan povezivanja naših gradova, naših muzeja kako bismo posjetitelje privukli s cjelokupnim ciklusom promidžbe koja prikazuje najbolje od oba grada, ali i bogatstvo naših predaka“, istaknula je Herman te se nadovezala kako bi voljela da se u što kraćem vremenu projekt realizira te postane funkcionalan.

Gradonačelnik Vass pritom je pohvalio međusobnu suradnju Županije i gradova u okviru prošlogodišnjeg obilježavanja jubilarne 450. obljetnice Sigetske bitke te izrazio želju za što više zajedničkih projekata. „U pripremi imamo mnogo projekata koji bi kao međunarodni dobili veći značaj i težinu, ukoliko bismo ih zajednički aplicirali na europske natječaje“, osvrnula se ravnateljica Hrustek Sobočan. U narednom razdoblju uskladit će se projekti, planirati buduće aktivnosti i investicije koje će zasigurno pridonijeti ostvarivanju budućih planova muzeja i gradova, a time će se pridonijeti kvaliteti i raznovrsnijoj ponudi naših područja. Gradonačelnik Kovač na samom kraju pohvalio je zajedničku suradnju te obećao pomoć i Grada Čakovca.    

 

 

 

 

MŽ.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *