EU – FORIJA

Sad se pokazalo da je nogomet ne samo najvažnija sporedna stvar na svijetu , već je uistinu  najvažnija bez onog “sporedna”. Toliko zanimanje svjetske javnosti ne može uzrokovati nijedan svjetski događaj , bilo politički ili društveni.  Tako je i kod nas u Međimurju , pa su mnogi koji si mogu  priuštiti potegnuli put Rusije. Upravo sam danas doznao da je i naš gradonačelnik  Stjepan Kovač  već u avionu za Moskvu , naime danas kad ovo pišem Hrvatska igra protiv Engleske.  Siromašna i mala Hrvatska protiv velike i moćne Engleske.

Hrabrimo se da ćemo pobijediti , a cijela Hrvatska ima stanovnika kao pola Londona , a još da javnost zna uvjerljivo smo na začelju u europskoj uniji po ulaganjima u sport  pogotovo nova hrvatska država ništa ne ulaže, niti ne daje za nogomet , a sve što je izgrađeno izgrađeno je za vrijeme Jugoslavije.  Tretman nogometa je takav da ga javnost percipira kao kriminalnu djelatnost , a hrvatska povlađuje svim antinogometnim i antihrvatskim skupinama koje žele uništiti hrvatski nogomet i reprezentaciju. Ne želi se otkriti  tko je unatoč kamerama nacrtao svastiku na Poljudu , jer taj zločinački čin  već bi bio razotkriven  da iza njega ne stoje neke mračne političke skupine , ali kad tad će se ta antihrvatska rabota razotkriti.  Danas kad pišem ove retke  zna se da u nedjelju igramo protiv francuza  za prvaka svijeta. Ma molim Vas koja to zemlja , mala poput Hrvatske  ima “Kosteliće , Sandru Perković , Filipa Udea , rukometaše , vaterpoliste , veslače , jedriličare , tenisače  … i na kraju nogometaše , a bez bilo kakvog ulaganja u sport  , od općina i gradova pa do same države. Država ima novaca da daje stranim filmašima , koji snimaju filmove o pokolju Hrvata nad civilima u Dvoru , a taj lažni događaj uopće se nije zbio  , ali za taj povijesni  falsifikat nitko nije odgovarao.

Poslije “druga Tita” , Brione je bez naknade zauzela grupa sa Radom Šerbeđijom i ženom mu Lenkom Udovički i trošeći novac hrvatskih poreznih obveznika uživaju sve blagodati hrvatskog čarobnog i kultnog otočja. Za zahvalu naš Rade se često u srpskim pročetničkim medijima očeše o hrvatsku kao “proustašku” zemlju u kojoj je teško političkim neistomišljenicima živjeti.

Slušam danas na vijestima da će vlada izgraditi nacionalni nogometni stadion , tako je obećao premijer Plenković.  Samo nije rekao koje godine. Nakon niza godina i Međimurje je dobilo drugoligaša. Obećanja su pljuštala sa svih strana , a bojim se da će taj početni entuzijazam splasnuti , no vjerujem da će obećanja  gradonačelnika Kovača i župana Posavca biti ostvarena , a za koju godinu mogli bismo u Međimurju gledati i prvoligaški nogomet kad je u Čakovcu igrao Dinamo i Hajduk  i nije nas pobijedio (bilo je 1:1) , a ja sam kao uspomenu na utakmicu u Čakovcu Luki Modriću , poklonio banjicu sa mesom iz tiblice , jer je Luka Modrić nakon tog susreta otišao igrati u Englesku , a nakon Engleske u Madrid.  Zato bi bilo lijepo kad bi se nogometna priča sa NK MEĐIMURJEM  pozitivno razvila u sadašnjoj povoljnoj klimi i dobrom okolišu.

Štef.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *