DO KAD BUDU DINASTIJE GUŠILE DEMOKRACIJU U GO HDZ-a ČAKOVCA??

Poštovani čitatelji,

Danas ću Vam u najkraćim mogućim crtama de facto objasniti zašto još
uvijek Grad Čakovec nema nikakvu oporbu, osim u vidu gospodina doktora
veterinara Predraga Kočile, dr. sc. dr. vet. med., a koji se siromak sam bori
kak Don Kihot sa vjetrenjačama.
Nije tak hudi problem kaj naši gradski oci nemaju nikakvu oporbu, neg je
problem v tom kaj oni ne znaju kaj oćeju i kam ideju.
Kao što stara narodna 
poslovica kaže : „Nije opasan onaj koji ne zna. Opasan je onaj koji ne zna da NE ZNA“, a vidite poštovani naši čitatelji da si ovi na Gradu znaju sam  debele plaće isplatiti i tu i tam nekše dnevnice.

SDP grada Čakovca punih šesnaest godina upravlja našim i vašim penezima, a na denešnji dan su već napravili duga već od 50.000.000,00 kuna. I ve si zamislite drage Čakovčanke i Čakovčanci kamsu ti penezi dišli, ako je v prosjeku proračun Grada Čakovca teški cca 130.000.000,00 kuna, a SDPovci  vladaju od 2001 g., do denes su uspeli spiskati 16 proračuna odnosno 2 MILIJARDE I 80 MILIJUNA KUNA !!??
Zamislite da je s tim penezima  upravljal čakovečki vizionar Lajoš Molnar
koji je davnog 01. listopada 1893  g. pustil v pogon paromlina i munjaru
v Čakovcu i električnu mrežu sa 131  rasvetnim mestom vu gradskim vulicama.


Da smo takšnega vizionara mogli birati, denes bi Čakovec svetil i bil gospodarski teški kak Prag ili Beč, a ne bil v mraku v 2017 g. kak bogečka  Bačka Palanka, a gospodarski tak jaki kaj v rit puše Svetom Martinu na Muri, a kamoli ne Priloku. Ja znam da bi vi birali neka puno bolje da se kaj bolšega pojavilo na čakovečkom političkom spektru. E tu smo ve došli do onog najvažnešega – svi smo već godinama v dreku,
ali eliti je i v dreku toplo ! Veliju da je vlast onakša kakšu si narod zasluži i da je ona iz naroda proistekla. Ve vas ja otpro pitam – neste si stvarno zaslužili meti bolšu Vlast, ona koja bu narodu služila, a ne sam otimala od naroda glumeći da je narodna?

Namjerno sam tuspomenul da je elitama i v dreku toplo..

Obzirom da sam vam matematički dokazal da ovi siroti Gradski oci stvarno
ne znaju da ne znaju i da nikak ne gospodariju z našim penezima, onda
bi bar oporba morala biti korektiv takšoj nesposobnoj vlasti. Ta ista oporba, a tu mislim na Gradsku organizaciju HDZ-a grada Čakovca već dugo let nikak da se konsilidera i da konačne počne pripovedati o problemima
koji tište građane ovog Grada i delati na njihovom rješavanju. Ta gradska organizacija je spala na samo jednog vijećnika u gradskom vijeću Grada Čakovca, a još u prošlom mandatu je imala njih tri. Bilo je par priliki da ta stranka v Čakovcu konačno se uzdigne kao feniks iz pepela, no međutim dinastije su to  spriječile na samo sebi svojstven način. Pa krenimo redom…..:)


Dok su se gradski oci bavili frčkanjem naših penez, gradski HDZ se već
štiri let bavil i dalje bavi sam sa sobom. Zamislite, v štirih let oni su uspeli zameniti 4 predsjednika. Drugo su se nikaj ne brigali osim samo za sebe, za
svoje pozicije i sinekure. Fučkalo se njima i za HDZ i za nas napačene žitelje
ovog nekoć slavnog Grada !! Nakon ostavke Sunčane Glavak s
pozicije predsjednice HDZ-a Čakovca zbog hudog izbornog rezultata i raspuštanja Gradskog odbora, Županijski je odbor instaleral Ivančicu Somođi, kćer bivšeg ravnatelja bolnice Stjepana Somođija, kak povjerenicu da sprovede nove unutarstranačke izbore za predsjednika HDZ-a Čakovca i budući  saziv gradskog odbora. Ta pak je tak dugo sprovodila te izbore da ih je skoro nakon leto dni konačno i sprovela. I kad smo svi odahnuli jer je nebo zabelil dim iznad stranačkih prostorija i misleći da je Čakovec konačno dobil novog vođu oporbe poduzetnika Nenija Makovca, on je već nakon nepunih mesec dana podnesel ostavku i pobegel glavom bez obzira bez ijednog suvislog razloga i objašnjenja. Na njegovo mesto Županijski odbor opet po istoj šabloni , instalera Nikolinu Babić, čakovečku poduzetnicu i kćer Alojzija  Sobočanca – čakovečkog poduzetnika
i predsjednika Zrinske garde.

Onda Nikolina Babić organizera nove izbore za predsednika i kandidacijske liste preuzimaju bivši gradonačelnik Aleksandar Makovec, Goga Ramušćak – ravnateljica Srednje škole Čakovec i kćer prvog međimurskog župana i predsjednika hrvatskog zmaja g. Marijana Ramušćaka i Krešimir Uroda – bivši predsjednik Mladeži HDZ-a međimurske županije.

Nakon što je potonji pismeno prigovaral na sukob interesa i tražil da se Marijan Ramušćak povuče sa mjesta predsjednika povjerenstva za provedbu izbora pošto mu je kćer kandidatkinja, njegov prigovor se odbija i sa lokalne i sa razine Središnjice, pa Uroda povlači svoju kandidaturu za predsjednika i daje ostavku na člana Gradskog odbora. Nakon tog njegovog revoltiranog čina, odmah za njim svoju kandidaturu povlači i Gordana Ramušćak, a i njezin tata daje ostavku na mjesto predsjednika povjerenstva. I tako od tri kandidature za predsjednika GO HDZ-a Čakovca ostala je važeća samo od Aleksandra Makovca kao jedinog kandidata , koji je pak ni kriv ni dužan postal slučajni predsjednik GO HDZ-a Čakovca. Na kraju je on kak bivši gradonačelnik doživel izborni debakl i podnesel ostavku na mjesto predsjednika i na mjesto vijećnika u Gradskog vijeća Grada Čakovca.  I nakon odlaska Aleksandra Makovca, županijski odbor pak po svojoj šabloni instalera Gogu Ramušćak, dakle opet članicu dinastijske obitelji…..

V. Pongrac

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *