DIVIDENDA

Neki sam dan razgovarao sa jednim visokim službenikom  MUP-a , o problemima sigurnosti u Hrvatskoj  sa posebnim osvrtom na Međimurje. Nakon pretresanja mnogih tema složili smo se da je sada i bit će još veći , problem nejednakosti u društvu.  U Međimurju se posebno ističu problemi romske populacije i stvara se javni dojam  da su Romi za sve krivi i da su oni jedini problem  ovog društva.  Iako država kao i županija te grad Čakovec  dosta truda i sredstava ulažu u poboljšanje života romske manjine u Međimurju , vidi se da to nije dostatno i da se puno sredstava  potroši uzaludno i na krivi način, pa su efekti tih krivih zakona  gotovo nikakovi.

A samo da malo pogledamo tu preko granice u Mađarsku kako su oni  gotovo riješili  romski problem. U Mađarskoj za svaki primljeni forint  zdravi pojedinci iz obitelji moraju odraditi na javnim radovima.  Svaki rom u Mađarskoj  koji prima  socijalnu pomoć mora znati mađarski jezik. Država podstiće i usmjerava mlade rome  da se školuju i zapošljava ih u državnim službama, te podstiče za rad u policiji , željeznici , vojsci. A oni koji primaju socijalnu pomoć kad se zaposle ne ukida im se socijalna naknada , te se ih time podstiče na zapošljavanje. A kako je kod nas.

Mogu odgovorno reći  nikako , svi smo očekivali konkretne pomake od nove vlasti u smislu boljih zakona u socijalnoj politici , pronatalitetne zakone ali nažalost od toga ništa , ako smo se i nečemu nadali , brojni feleri u pripremama zakona iz socijalne politike  potvrđuje nam da je  ministrica Nada Murganić možda odlična domaćica , ali nakon svih ovih promašaja možemo poželjeti da se gospođa  vrati kuhanju punjene paprike , a ministarstvo  da prepusti znalcima , a to bi i Plenković morao što prije akceptirati.

Mnogo se priča i piše o novom zakonu o ovrhama. Nemojte se ničemu nadati Vi svi koji ste ovršeni , jer poznavajući  ministra Bošnjakovića  , mislim da će taj zakon poboljšati  položaj banaka , a ovršene građane prisiliti  da si kupe štrik , a tak nam i treba jer mi smo te i takve ministre  doveli na vlast  svojim glasom na izborima.

Isto tako donijeli smo zakone o nezastarijevanju pretvorbenog kriminala. I vidimo što se događa , ništ , apsolutno ništ. Dok jedni nemaju za kruh , drugi  koji su  “zaboravili” vagone  robe staviti u pretvorbene bilance  ne znaju kako  podijeliti višemilijunske dividende , pa pitam i županijsku  a pogotovo državnu vlast , gdje im je društvena odgovornost. Pljačkaši narodne imovine  postali su društveni uglednici bez skrupula.  U hrvatskom društvu  vrije kao u loncu , a isto tako i kod nas u Međimurju.

Vlastodršci zbudite se dok ne bude prekasno.

 

 

Štef.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *