Rječnik preloške skupine govora Đure Blažeke predstavljen u njegovom rodnom mjestu Čehovcu

U prepunoj dvorani društvenog doma u Čehovcu održana je promocija Rječnika preloške skupine međimurskog dijalekta, prof.dr.sc. Đure Blažeke. „Prošle godine definirali smo kako će se 26.listopada obilježavati dan mjesta Čehovec.… Pročitaj više.

Izložbom „Kroz stoljeća lokalnog međimurskog tiska“ započeo Mjesec hrvatske knjige

„Kroz stoljeća lokalnog međimurskog tiska” naziv je izložbe koja je otvorena u Knjižnici „Nikola Zrinski“ Čakovec. Izložba je označila početak aktivnosti koje Knjižnica organizira u okviru obilježavanja Mjeseca hrvatske knjige… Pročitaj više.

Održan najjači Međimurski gospodarski forum u organizaciji Zavičajnog društva Međimurje

U ponedjeljak, 15. listopada u Zagrebu održan je Međimurski gospodarski forum koji je okupio 150 Međimuraca iz svijeta gospodarstva. Novo vodstvo Zavičajnog društva Međimurje koje djeluje na području Zagreba, ponovno… Pročitaj više.

Jačanje kapaciteta Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Međimurske županije

Koncept Lokalnih partnerstva za zapošljavanje zamišljen je kao model uspješnije međusektorske koordinacije u pripremi i donošenju politika vezanih uz stvaranje i jačanje ljudskih potencijala u skladu s potrebama tržišta rada.… Pročitaj više.

Svečanom akademijom obilježeno 25 godina Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Međimurske županije

U povodu Dana hrvatske neovisnosti, u Scheierovoj zgradi u Čakovcu, održana je svečana akademija na kojoj je obilježeno 25 godina postojanja Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Međimurske županije. Uz… Pročitaj više.