DANI SJEĆANJA

Ovo pišem na dan  18.11.2018 , gledajući snimke iz Vukovara i kolonu  sjećanja. U koloni ima i nekoliko sudionika obrane  Vukovara iz Čakovca i Međimurja. Među njima nažalost nema predstavnika oporbe , osim Bernardića , ali smo doživjeli da se konačno poklonio žrtvi Vukovara saborski zastupnik  Milorad Pupovac.

Vjerojatno je i on shvatio da je današnji mentalni sklop Hrvatske  daleko ispred svetosavskog , garašanjinovog poimanja  Srbije i susjednih joj zemalja. Sve dok u Srbiji postoji Pravoslavna crkva sa Irenejem na čelu Hrvatska mora imati respektabilnu oružanu silu  za odvraćanje vječne prijetnje sa istoka. Gubitak Kosova uz pomoć amerike kompenzirali su Republikom Srpskom , ali hegemonistički osvajački duh  još lebdi  nad srpskom nacijom , a da Europa još nije “dorađena” , vidi se iz izjava  svjetskog cirkusanta  Trampa koji je u stanju matematiku Europe  svu iskompromitirati za interese par američkih globalnih firmi.

Miroljubivu politiku  kao država koja smo prošla sve strahote rata  moramo poticati i provoditi ali uz  spremnu i snažnu vojsku  koju stvara ministar  obrane general Krstičević .

Svojim svakodnevnim poštenim radom činiti dobra djela i javnim poticanjem kulta rada i požrtvovanja  učinit ćemo bolju svoju domovinu Hrvatsku , svoje Međimurje i naš grad Čakovec.

A kak je stanje kod  nas. Niti imamo Agrokor , niti Uljanik, pa nemamo takovih problema. Sve su firme radno i dobro osim što će zrela kruška našeg gospodarstva  “ZRINSKI” d.d. konačno pasti.  Jer niti nije bilo moguće na dvadeset radnika  imati sedam direktora i petnaest službenika , šteta za firmu koja je mogla štampati sve što se u grafičkoj industriji  radi , ali nažalost nisu pratili trendove u toj industriji i propali su ,  a tko će biti kriv , ja mislim “Pedro”.

Jedina firma za koju sam siguran da neće propasti su “MEĐIMURSKE VODE”. Ali  o toj firmi posvetiti ću cijeli tekst slijedeće kolumne.

Pred par sam godina pisao o “VAJDI” koju je kupio PIVAC i to kao u negativnom kontekstu  , ali na sreću tu sam se grdno prevario , od domaće mesarije  PIVCI su napravili  modernu mesnu industriju , za čestitati !

I na kraju da jedanput i pohvalim našeg saborskog zastupnika Štefa Kovača  za zadnje afirmativno pitanje Plenkoviću.

 

Štef.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *