Čestitka župana Međimurske županije povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja

“Poštovane građanke i građani Međimurske županije, poštovani hrvatski branitelji, drage Međimurke i Međimurci!

U nedjelju, 05. kolovoza obilježavamo 23. obljetnicu veličanstvene vojno-redarstvene operacije „Oluja“ kojom je oslobođen najveći dio tada okupiranih područja Republike Hrvatske. Tim činom označena je pobjeda u Domovinskom ratu. Stoga se upravo 5. kolovoza 1995. godine smatra kao jedan od najvažnijih dana u hrvatskoj povijesti.

 

Duh domovinskog zajedništva i ponosa koji je 90-tih godina motivirao hrvatski narod u obrani zemlje, te bio osnovna nit vodilja hrvatskim braniteljima, nekako se posljednjih godina izgubio. Veličanstveni doček Hrvatske nogometne reprezentacije u gradovima diljem naše zemlje pokazao je kako duh zajedništva, želja da budemo ponosni, da budemo ustrajni u daljnjoj izgradnji države, još uvijek tinja među nama no očito je nedostajala upravo točka okupljanja, doza optimizma i vjera u bolju budućnost. Stoga, neka nam Dan pobjede, Dan domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja bude trenutak kada ćemo još jednom u godini zastati, sjetiti se svih naših heroja koji su dali život za domovinu, među njima i 78 međimurskih branitelja, te zahvaliti njima, njihovim obiteljima i svima koji su prije 23 godine bili svjedoci stvaranja hrvatske povijesti.

 

Baš kao što nižemo uspjehe u nogometu i drugim sportovima, vjerujem da ćemo brojne uspjehe postići i u svim drugim segmentima koje će našim građanima omogućiti bolji, kvalitetniji i dostojanstveniji život. U Međimurju to, itekako, radimo.      

Svim stanovnicima Međimurske županije, a posebice svim hrvatskim braniteljima i sudionicima „Oluje“, u svoje osobno ime, svojih suradnika i predsjednika Skupštine Međimurske županije,  srdačno i ponosno čestitam Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja!

 

       Ž U P A N                                      

    Matija Posavec

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *