Čestitka župana Međimurske županije povodom Dana neovisnosti

Poštovane Međimurke i Međimurci!

            8.listopada obilježavamo Dan neovisnosti. Jedan u nizu važnih datuma novije hrvatske povijesti u kojima se prisjećamo tog dana prije 27 godina, kada je 1991.godine Hrvatski sabor donio  jednoglasnu  Odluku o raskidu državnopravnih sveza Republike Hrvatske s ostalim republikama i pokrajinama bivše države.

Hrvatski branitelji, naši međimurski branitelji i policajci, dali su veliki doprinos prilikom oslobođenja i izgradnje naše domovine, a na današnjim generacijama jest da se štite nacionalni interesi, a to se najbolje može kroz vraćanje dostojanstva svakom čovjeku, te da našoj djeci osiguramo najbolje uvjete, budućnost za kakvu su se borili naši prethodnici.

Stoga, na Dan hrvatske neovisnosti sjetimo se još jednom požrtvovnosti i hrabrosti svakog našeg vojnika poimence, neka zauvijek ostane u našim mislima i srcima, a na Spomen obilježjima koja imamo diljem Međimurja, ali i Lijepe Naše neka pobuđuje ono najvrjednije što kao međimurski narod imamo, a to su sloboda, solidarnost, jedinstvo, poštenje i vrijednosti rada!

 

Svim Međimurkama i Međimurcima čestitam Dan neovisnosti!

 

 

                                                                                                          ŽUPAN

                                                                                                          Matija Posavec, mag. ing

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *