Čestitka župana Međimurske županije Matije Posavca povodom blagdana Velike Gospe

 

U povodu predstojećeg blagdana Uznesenja Blažene Djevice Marije – Velike Gospe 15. kolovoza, župan Međimurske županije Matija Posavec uputio je prigodnu čestitku svim vjernicima katoličke vjeroispovijedi u kojoj stoji:

“Poštovane Međimurke i Međimurci!

            Danas slavimo svetkovinu Velike Gospe, svetkovinu Uznesenja Marijina na nebo, veliki kršćanski dan koji ima osobito mjesto u našim srcima, u našem Međimurju. Ovaj blagdan među katoličkim vjernicima predstavlja tradiciju dostojanstvenog obilježavanja završnice njena zemaljskog života, te potpune predanosti Bogu, koji je bilo protkan najčišćim ljudskim vrlinama – ljubavlju i dobrotom.

Ovaj najveći blagdan Blažene Djevice Marije uči nas da trebamo slijediti njen primjer u svim segmentima, te kada život pred nas stavi kušnje koje propituju upravo one vrijednosti za koje se zalagala, ostanemo predani i ne pokleknemo pred izazovima. Samim time Blažena Djevica Marija donosi nadu u budućnost i bolje sutra, ispunjavajući nas utjehom i potiče da se okrenemo svojoj vjeri. Nerijetko je upravo taj dan prožet dobrim djelima vjernika u njenu slavu, ali i hodočasničkom pjesmom koja označava posebno poštovanje, divljenje i veselje u spomen na lik Marije, Velike Gospe. U tim trenucima od Majke Božje tražimo pomoć, mir i sigurnost, kako za sebe tako i za svoje obitelji i prijatelje.

Stoga, svim stanovnicima Međimurske županije koji svetkuju ovaj dan, želim sretan i blagoslovljen blagdan Velike Gospe, te neka Vam u molitvi, pobožnosti i dobrim djelima njena dobrota bude uzor prema miru i zajedništvu s kojim ćemo dalje graditi čvrstu zajednicu.

 

                                                                                                                      ŽUPAN

                                                                                                          Matija Posavec, mag. ing.“

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *