Čakovečki prvašići učili o važnosti poštivanja prometnih pravila

Početak školske godine razdoblje je kad se ulicama na putu do škole kreće velik broj djece i mladih. U ponedjeljak je na čakovečkom Trgu Republike djeci koja su prije tjedan dana krenula u prvi razred osnovne škole ukazano na važnost pravilnog kretanja po nogostupima i prelaska ceste.

            Organizatori akcija pod nazivom „Sigurno u školu s HAK-om“ i „Poštujte naše znakove“ bili su Hrvatski auto-klub Auto Klub Čakovec, Policijska uprava Međimurska, Grad Čakovec te Savjet za sigurnost prometa Međimurske županije. Akciji, koja se tradicionalno održava svakog rujna, odazvali su se učenici prvih razreda I., II., III. osnovne škole, Osnovne škole Ivanovec, Osnovne škole Kuršanec i Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec, ukupno oko 270 prvašića.

            Okupljenu djecu pozdravio je gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač, koji je okupljenim učenicima rekao da je vrlo važno poštivati prometna pravila te biti odgovoran sudionik u prometu. „Prilikom dolaska u ili odlaska iz škole, djeca su sudionici u prometu te je važno ponašati se odgovorno i u skladu s pravilima“, rekao je gradonačelnik. Upravo ovakve akcije, ali i podjela reflektirajuće odjeće i opreme pomaže da se djeca znaju ponašati prolazeći ulicama, ali i da budu uočljivija vozačima. Svim novim osnovnoškolcima zaželio je i uspješan početak školske godine. Učenike osnovnih škola pozdravio je i prigodno im se obratio župan Međimurske županije Matija Posavec.

Sigurno kretanje prometnicama su na posebno izrađenom pješačkom poligonu prezentirali su službenici Autokluba Čakovec i Policijske uprave međimurske. Učili su i o opasnostima kretanja u prometu. U cilju što sigurnijeg dolaska do škole učenicima su podijeljeni različiti promidžbeni materijali i reflektirajuće kišne kabanice Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa.

TISPOL, mreža prometnih policija država Europe, četvrtu godinu za redom organizira „Europski dan bez poginulih u prometu“ (EDWARD). Policijska uprava međimurska priključila se provedbi ovog projekta koji će se obilježiti 26. rujna. U tu svrhu dronom je snimljena fotografija prvašića, koji su naTrgu Republike svojim tijelima oblikovali  broj „nulu“. Ona simbolizira zajednički cilj svih prometnih preventivnih akcija, a to je nula poginulih u prometu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *