Čakovečka knjižnica dobila dizalo

Zahvaljujući ugradnji dizala, prošle godine otvoreni novi prostori Knjižnice „Nikola Zrinski“ Čakovec, pristupačniji su korisnicima ove ustanove. Novo dizalo, vrijedno 360 tisuća kuna, u ponedjeljak su simbolično predali na uporabu gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač, pročelnik Konzervatorskog ureda u Varaždinu Željko Trstenjak i ravnateljica Knjižnice „Nikola Zrinski“ Čakovec Ljiljana Križan.

Investicija je stajala 360 tisuća kuna, a u jednakom omjeru financirali su je Grad Čakovec i Ministarstvo kulture. Osim ugradnje dizala, izgrađeno je vanjsko okno, spojeno je s objektom te je sanirano krovište.

 

Kako je u prigodnom govoru rekao gradonačelnik Čakovca Stjepan Kovač, ovo je nastavak ulaganja u uređenje prostora u koji je lani preseljen dječji i studijski odjel te otvorena multimedijalna dvorana. Ovime se knjižnica i njeni sadržaji te programi dodatno približuju građanima, omogućavajući teže pokretnim, korisnicima, među kojima su i majke s malom djecom, korištenje prostora na katu.  „Sljedeće godine na redu je uređenje ventilacije i sustava hlađenja ovog prostora, ali i uređenje izložbenog prostora u ulazu u zgradu.“, naglasio je Kovač, te se zahvalio ravnateljici i svim djelatnicima ove ustanove na svemu što čine kako bi obogatili obrazovnu, kulturnu i znanstvenu ponudu u našem gradu.

Pročelnik Konzervatorskog ureda u Varaždinu Željko Trstenjak, kao izaslanik ministrice kulture, rekao je resorno ministarstvo podržava sve projekte koji za cilj  imaju povećanje dostupnosti knjižne građe građanima. Posljednjih godina mnogo se ulaže u obnovu i opremanje knjižnica po zemlji, pogotovo onih koje poput čakovečke, ulažu u knjižni fond i nove sadržaje.

 

Ravnateljica Knjižnice „Nikola Zrinski“ Čakovec Ljiljana Križan, zahvalila se Gradu i Ministarstvu na ovom ulaganju, istaknuvši kako će ovo dizalo omogućiti da Dječji odjel, ali i Multimedijalna dvorana koje se nalaze na katu budu dostupnije korisnicima. U uređenje ovih ali i starih prostora u kojima ustanova djeluje, kontinuirano se ulaže, a veliku potporu imaju od osnivača,  Grada Čakovca. Želja im je, rekla je na kraju je ravnateljica, da za nekoliko godina završe investicijski  ciklus te da sadržajima i mogućnostima budu na ponos svojih korisnika, Grada Čakovca i Međimurske županije

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *