ANTIFANTI

Kako već dulje vrijeme ne pratim i ne čitam novinska izdanja vijesti , jer kad god nešto pročitam  , što nije istina  rasrdim se i ne mogu se smiriti. , a toga je sve više i više. Najviše me pogodilo  zviždanje našoj predsjednici u Pazinu na obljetnici  70 godišnjice Pariške mirovne konferencije i Pazinskih odluka o pripojenju  Istre matici Hrvatskoj.  jerovao sam da je Istra jedna civilizirana i pristojna  sredina  , ali sad smo se svi mogli uvjeriti kakovi to divlji antifašisti  žive tamo , kada su zviždali na spomen svoga najvećeg sina  fra. Bože Milanovića  koji je najzaslužniji istranin novijeg doba u povijesti  Istre.  Povijesno je poznato da su se prave odluke o vraćanju Istre u okrilje domovine dogodile trinaestog  devetog 45 , a ne dvadesetšestog devetog , jer prve odluke su se donijele bez komunista , pa je  Tito ponovio  26.09. kako bi komunisti  bili ti koji su donijeli takove odluke.  A kako su završili domaći ljudi  koji su donijeli prve odluke  u fojbama , kao i tisuće zarobljenih nijemaca  , talijana  i hrvata koji su bili antikomunisti. Kao što je poznato Tito je protjerao sve talijane , a mnogi koji su se imalo suprostavljali završavali bi u mnogobrojnim fojbama  ( kraškim jamama) , a na njihova mjesta naseljavao je nedićevce iz Beograda , koji su kokarde zamijenili  petokrakama i iza sovjetske armije  zajedno sa Titom ušle u Beograd, otuda to antihrvatstvo političke elite u Istri. 

IDS-ovci sebe i građane Istre zovu istrijani , a ne istrani kako bi se pravilno mogli i morali zvati istarski žitelji. Zato IDS- ta klijentelističko iridentistička klika stalno ucjenjuje središnju vlast u Zagrebu , koja im stalno titra po jajima osim premijera Milanovića koji im je malo ali prmalo stao na rep, dok sadašnja vlast potpomaže IDS-ovim čelnicima potpunu privatizacju istarskog poluotoka za račun čelnika IDS-a. Oni i javno govore da im je državna imovina u Istri njihovo vlasništvo , a Cvitan  spi i niti malo se ne uzbuđuje  što bivši saborski zastupnik  Kajin zbori i argumentirano govori. Ali Istra još ima pravih hrvatskih sinova  koji još uvijek zbore i pjevaju   “Istra mila  zemljo , dome roda hrvatskog…” ( Rakovac , Bratulić , Šetić…).

 Kako su pravi istarski domoljubi tihi i nenametljivi , te tako apstiniraju od javnog i društvenog života , pa i od izbora zbog toga  ta IDS-ova  bulumenta može raditi što želi. Očekujemo pozitivne promjene u tom smislu. A kao prvo bi trebalo sve slike , biste i spomenike  zločinca Tita  , kamionima odvesti iza Učke i tamo predati  Flegi , Miletiću i ostalim antifantima.

Štef   

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *