ANARHISTI – KOLUMNA

Nakon ovih par dana parade u Hrvatskom saboru , svi su se razgolitili do kože. Oni koju su inicirali glasovanje o povjerenju Zdravku Mariću  i nakon velike halabuke “prdnuli” su na rosu. Jako sam žalostan , ali ne neizglasavanju  nepovjerenja Zdravku  Mariću  već neznanjem pojedinih takozvanih pravnika i eksperata za ustavno pravo. Jer nakon prošlih parlamentarnih izbora i ostavke Zorana Milanovića koji je prepustio mjesto tzv. “mladim lavovima”  na čelu sa Bernardićem koji nije dorastao ni da vodi pudlicu u šetnju , a kamoli jaku opozicijsku stranku kao što je SDP, i ne znam zašto se ozbiljan kandidat koji je bio protukandidat  Milanoviću , gospodin Komadina koji bi sigurno održao rehting  SDP-a i spriječio ponor i eroziju socijaldemokrata. Kako je u međuvremenu i Živi zid  na čelu sa prof. Bunjcem prešao u SDP ili skrenuo ulijevo , ali sigurno ima veliki razlog , sigurno je jedan od razloga da se svojom elokvencijom predstavi međimurskoj javnosti ,  ali Bunjac ulazi u prostor lijevog biračkog tijela , koja mu momentalno plješće. Ali uspjeh nema cijenu.  Saborski zastupnici Živog zida preskočili su jednu stepenicu , nisu se bavili terorizmom kao što su se takove organizacije bavile u svijetu i Europi. Najprije su bili teroristi , a sad su demokratski anarhisti , koji nemaju nikakav program do rušenja svega  jer rušilaštvo im je u krvi , u genima , pa makar bili i najškolovaniji među njima  kao što su nekad bili Marks , Engels , Lenjin , Trocki…

Kakav fijasko SDP-a , zahvaljujući papagaju Bernardiću , koji je izletio sa svojom bratijom iz Živog zida na rušenje vlasti , a da sve postupke nije pripremio i predvidio , a to je karakteristika nesposobnih vođa.  A mislim da je i dobar dio SDP-ovaca  bio protiv rušenja dok se ne skupi dovoljna većina za rušenje Plenkovića , koji si je samo zahvaljujući nesposobnosti i MOST-a ostao na vlasti. Što se tiče suicidne politike sekte iz Metkovića , mislim da su se za duže vrijeme izbacili iz upravljanja državom. Pričati o principima , a glasovati o zakonima protiv hrvatske sirotinje nije baš neki princip. Ovim potezom žrtvovali su četiri kralja , za jednog skakača ,  za koji mjesec  dva sami će se početi izjedati iznutra. , a ako pak im se velika očekivanja na lokalnim izborima izjalove , grmit će Grmoja  bit će vatreno.  Iako je jako fino zborio najviše je preslagivanjem nezadovoljan profesor Lovrinović koji se stalno nudio , ali nitko ga nije šljivio pet posto. Čovjek bi svom silom želio biti guverner , ali i HDZ i SDP su upravo jučer usvojili odnosno nisu  podržali Grmojin zakon o HNB-u. “Veliki” pravnici Peđa i Arsen su se na odboru za Ustav  blago rečeno “pokakili” , a profesor  Ustavnog prava  tvrdio je da je broj  76 manji od broja  75 , govorio je bez ovlaštenja u ime  naroda bez ovlaštenja. Predlažem da mu  katedra za Ustavno pravo oduzme profesuru , ali znate kako je negda posli rata reagirao njemački kancelar Adenauer , kad su mu amerikanci predložili tri profesora za ministre , odlučno ih je odbio  riječima ; “DREI PROFESOREN  LAND VERLOREN”.  Tak je to i kod nas  , svi bi bili ministri , a da li su sposobni to je drugo pitanje. Arsen Bauk koji rijetko gubi živce , počeo je vikati na saborske zastupnike koji su se priklonili HDZ-ovoj  većini. A većina ima sad vremena mjesec dana za konsolidaciju, a napadaji na Sauchu su nešto najgore od novinara koji bi se morali zamisliti nad svojim profesionalnim radom , kao i ultra lijevi GONG  koji od nikoga nije biran i na državnim jaslama , koji  se kunu i kao propagiraju demokraciju , a sami podržavaju anarhiju. Prave znalce i stručne ljude iz SDP-a uopće se nije čulo od dreke i kriča  Gordana Marasa ( Grčić , Lalovac , Ostojić…)  drekavci su ih sve zasjenili , a klaun Pernar u takvoj situaciji bio je u svom elementu , makar mnoge stvari koje je rekao stoje.  Na kraju nakon puno sati vike i graje  izabran je novi predsjednik sabora  koji je u svom kratkom umirujućem govoru , imitirajući Plenkovića , koji je za sadašnji HDZ neprocijenjivo blago i Božji dar Hrvatskoj , jer u ovo kratko vrijeme kako je preuzeo vlast , unio samo europske državničke manire , a jasan i s dikcijom  plemenitog govora osvoji je mnoge neistomišljenike. 

Još nešto o Sauchi ; pitajte se bili se Vi u njegovoj situaciji odrekli 15.000,00 kn mjesečno u  naredne tri i pol godine? Bi brus  iliti malo morgen.

 

Ivo V.


Foto: Savo Prelevic / CROPIX

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *