Zamjenik župana i načelnici općina u Iloku odali počast prvom poginulom branitelju iz Međimurja Predragu Jurčecu – Pedi

 

Braniteljska udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Republike Hrvatske iz Donje Dubrave uz potporu Međimurske županije organizirala je posjet spomen obilježju prvom poginulom branitelju iz Međimurja Predragu Jurčecu – Pedi, pripadniku prve gardijske brigade „Tigrovi“ koji je poginuo prilikom djelovanja i razaranja neprijateljskog aviona u Iloku (Principovac) 10. srpnja 1991. godine. U petak, 30. lipnja 2017. predstavnici braniteljske udruge UDVDR, te općina Donja Dubrava i Donji Vidovec, krenuli su čamcima prema Iloku, a u nedjelju su im se pridružili obitelj poginulog branitelja, predstavnici dviju općina, predstavnici Iloka na čelu s gradonačelnicom Marinom Budimir, te zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec.

Odali su počast poginulom branitelju minutom šutnje te polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća. Tom je prigodom Neven Lisjak, predsjednik udruge UDVDR u ime donjodubravskih branitelja izrazio zahvalnost i poštovanje svim braniteljima, a naročito teško stradalom i poginulom međimurskom branitelju. Okupljenima su se kratko obratili i načelnici općina Donja Dubrava Marijan Varga i Donji Vidovec Josip Matulin te istaknuli svoj ponos radom i djelovanjem braniteljskih udruga iz Međimurja.

Gradonačelnica Budimir izrazila je zahvalnost svima koji su branili domovinu te istaknula svoju zahvalnost brojnim braniteljima koji su došli braniti Ilok iz svih dijelova Hrvatske, a jedno veliko hvala Međimurkama i Međimurcima te poginulom Predragu i njegovoj obitelji. Zamjenik župana Grivec iskoristio je pritom priliku da se u prigodnom govoru zahvali svim našim braniteljima na neizmjernom doprinosu obrani domovine, ali i u ime svih Međimuraca zahvalio poginulom Jurčecu koji je dao najvrednije što je imao, svoj život braneći Hrvatsku od stranog agresora.

Na završetku svečanosti, gradonačelnica Iloka i zamjenik župana, uz načelnike, dogovorili su daljnje korake suradnje, ali i uzvratni posjet, uz teme braniteljskih udruga, razvoja gospodarstva i preslikavanje međimurskog modela ekološkog gospodarenja otpadom koji je primjer u zemlji.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.