Tradicionalna manifestacija „Lov na labuđe pero“ koja se već 17 godina održava u organizaciji Nautičkog kluba „Labud“ održana je i ovog vikenda u Prelogu. U utrci dravskim čamcima sudjelovalo je ukupno 15 posada, u alci na vodi 11 posada, a u natjecanju u pračkanju 33 natjecatelja, uz više od 500 posjetitelja, što je dovoljna potvrda  vrijednosti ove manifestacije. „Unatrag 17 godina  radimo manifestaciju koja je značajna i za Međimurje i za Prelog. Naš grad ne razvija se samo gospodarski, već smo se počeli razvijati i turistički, a današnju manifestaciju prepoznaje i posjećuje svake godine sve više i više ljudi“, rekao je Dražen Novak, predsjednik Nautičkog kluba „Labud“ Prelog.

Kreće vrijedan projekt revitalizacije Marine u Prelogu

Mnogobrojni posjetitelji proteklog su vikenda mogli uživati u brojnim sadržajima, ali i biti dio jedne nove lijepe priče kluba. „Ove godine imamo suradnju s klubom Duga, to je klub koji je dio Udruge osoba s intelektualnim teškoćama Međimurske županije, a koji provodi  projekt „Živim uz rijeku Dravu” u suradnji s Gradom Prelogom i Međimurskom županijom. Nautički klub je partner u tom projektu i na taj način pokušavamo pokazati našu i ljudsku i socijalnu dimenziju uključujući ljude s intelektualnim teškoćama, kako u naš program, tako i u život uz rijeku“, rekao je Davor Sokač, član Upravnog odbora kluba. Utrka koja se revitalizirala u današnje vrijeme, ali uz tradicionalne drvene čamce – „čone“ kako ih nazivaju u Prelogu, zasigurno će nametnuti i neke nove manifestacije te otvoriti brojne nove turističke potencijale. „Drago mi je da smo pokrenuli vrijedan projekt revitalizacije Marine u Prelogu, izrađena je projektna dokumentacija, a ujedno je dio velikog projekta kojeg svi željno iščekujemo geoterma „Draškovec“. Cilj nam je stavljanje ovog kompleksa u prave turističke svrhe tijekom cijele godine, jer je od velikog značaja za čitavo donje Međimurje, ali i za svu ostalu dodatnu ponudu turističkog Međimurja. Sigurna sam da ćemo u skoro vrijeme staviti novu ponudu i sadržaje u funkciju, a ono što me posebno veseli su ovakve manifestacije koje imaju svoj tradicijski značaj. Njih treba sačuvati jer su one dodatni motivator za dolazak gostiju, ali i naših građana“, rekla je pritom zamjenica župana Međimurske županije Sandra Herman.

Spomenimo kako je u „Lovu na labuđe pero“ sudjelovalo 15 posada, 1.mjesto osvojili su Nikola Madić i Ivan Višnić,ispred Mire Ivančića i Branka Ivančića,dok su 3. bili Igor Grabant i Dario Grabant. Najprecizniji u pračkanju bio je Krešo Malek, a u alci na vodi Franjo Slivar i Vladimir Mlinarić. 

 

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.