PRIOPĆENJE PU MEĐIMURSKE

Za dane vikenda, od 5. siječnja do 8. siječnja 2018. godine.

 

 

TEŠKE KRAĐE I KRAĐE TIJEKOM PROTEKLOG VIKENDA

 

            Tijekom proteklog vikenda, na području Policijske uprave međimurske evidentirano je ukupno 10 krađa od čega 9 krađa u kojima je počinjena materijalna šteta manja od 1.000 kuna, te tri teške krađe.

Izdvajamo:

 

TEŠKE KRAĐE

 

1) Tijekom noći, 4. na 5. siječnja u Murskom Središću, ulici Rade Končara, nepoznati počinitelj prerezao je ogradu dvorišta u vlasništvu privatnih tvrtki te je iz dvorišta ukrao više desetaka guma za vozila.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko desetaka tisuća kuna, a protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

 

 

2) U noći, 5. na 6. siječnja u Donjoj Dubravi, Podravskoj ulici, nepoznati počinitelj provalio je u spremnik goriva parkiranog autobusa vlasništvo privatne tvrtke te ukrao više stotina litara goriva.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna, a protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

 

 

3) Dana 6.siječnja u ranim jutarnjim satima u Gornjem Mihaljevcu, nepoznati počinitelj provalio je u prostorije društvenog doma gdje je došao sa stražnje strane bankomata vlasništvo banke u privatnom vlasništvu te je pokušao provaliti u bankomat uporabom toplinskog rezanja u čemu nije uspio zbog uključivanja alarma.

Materijalna šteta utvrdit će se po zaprimanju odštetnog zahtjeva, a protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

 

 

KRAĐA

 

U subotu 6. siječnja, 2018.godine u popodnevnim satima u Čakovcu, Svetojelenska ulica, nepoznata muška osoba je gradilištu pripremio za krađu 19 koluta izoliranih bakrenih cijevi u vrijednosti više desetaka tisuća kuna no počinitelj je uočen  od strane policijskih službenika Policijske postaje Čakovec koji su ga zatekli u pokušaju bijega te je dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno postojanje sumnje da je 21-godišnjak sa područja Općine Pribislavec počinio kazneno djelo.

Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

 

 

PROMETNE NESREĆE TIJEKOM PROTEKLOG VIKENDA

 

Tijekom proteklog vikenda na prometnicima Međimurske županije dogodilo se ukupno 3 prometnih nesreća, od čega jedna sa dvije lakše ozlijeđene osobe i dvije s nastalom materijalnom štetom.

U prometnoj nesreći s ozlijeđenim osobama, dana 5. siječnja, 2017. godine u Čakovcu na raskrižju  Marofske ulice i ulice Rudolfa Horvata lakše su ozlijeđeni 21-godišnjak i 47-godišnjakinja sa područja Općine Pribislavec, putnici osobnog automobila.

 

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama su:

 

– nepoštivanje prednosti prolaska, dvije prometne nesreće,

– nepropisna vožnja unatrag, jedna prometna nesreća.

 

Prisutnost alkohola u organizmu kod sudionika prometnih nesreća tijekom dana vikenda nije utvrđena.

DOPUNA INFORMACIJE

 

 • Rezultati akcije „Alkohol“

 

Između 6. i 7. siječnja (sa subota na nedjelju) od 23 do 5 sati policijski službenici Policijske uprave međimurske proveli su operativnu akciju „Alkohol“.

 

Tijekom provođenja akcije utvrđena su ukupno 10 prekršaja, od čega:

 • pet prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola,
 • jedan prekršaj nepropisne brzine,
 • četiri ostala prekršaja.

 

Najveća utvrđena koncentracija alkohola od 1,98 grama po kilogramu, utvrđena je u nedjelju, 7. siječnja u radnim jutarnjim satima u Čakovcu, kod 23-godišnjeg vozača osobnog automobila.

 

Prilikom provođenja akcije dvije osobe su uhićene, dok je u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva smještena jedna osoba.

 

Za vrijeme provođenja akcije nisu bile zabilježene prometne nesreće.

2 ) Rezultati pojačanih aktivnosti

 

Policijski službenici Policijske uprave međimurske u razdoblju od 5. do 7. siječnja ove godine poduzimali su pojačane aktivnosti u prometu, kojom prilikom je kontrolirano 333 vozila te utvrđeno ukupno 77 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od čega:

 • 33 prekršaja nepropisne brzine,
 • sedam prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola
  • do 0,50 g/kg – dva prekršaja,
  • od 0,50 g/kg do 1,00 g/kg – dva prekršaja,
  • od 1,00 g/kg do 1,50 g/kg – dva prekršaja,
  • iznad 1,50 g/kg – jedan prekršaj,
 • jedan prekršaj upravljanja pod utjecajem droga,
 • 10 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, te
 • 26 ostali prekršaj.

 

Prilikom provođenja pojačanih aktivnosti dvije osobe su uhićene, dok je u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva smještena jedna osoba.

 

U vrijeme provođenja akcije ukupno su se dogodile tri prometne nesreće, od čega jedna s ozlijeđenim osobama u kojima su dvije osobe lakše ozlijeđene te dvije prometne nesreće s materijalnom štetom.

pum

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *